Újszülöttet találtak a kiskunhalasi kórház babamentő inkubátorában

 
Újszülöttet találtak a kiskunhalasi kórház inkubátorában. Ő az első újszülött, akit a kórház 2018. július óta működő babamentő készülékében helyeztek el. Az egészséges kisbaba a Péntek Zita nevet kapta a kórház dolgozóitól.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Facebookon tette közzé a kislány megtalálásának hírét és körülményeit. A kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorban még pénteken hajnalban egy újszülött kislányt találtak, akit Péntek Zitának neveztek el az intézmény dolgozói.

Az első vizsgálatok alapján a kis Zita egészséges, 2600 gramm és 46 cm. Gyors megtalálásának és ellátásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan. A babára még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátások várnak, majd egy darabig a kórház újszülött osztályán marad – tájékoztatott az intézmény.

Azt is leírták a posztban, hogy további sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban a kiskunhalasi kórház nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben mindig automatikusan.

A babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és Zita az első baba, akit benne találtak. Az inkubátorban teljes mértékben anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyez el benne.

A borítóképen Zita látható az újszülött osztály védőnőjével, Kurucsai Ritával.

Kiemelt képünk forrása: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre