Pók Katalin: Gondolatok a kegyelmi ügyről

Az egész ügy, egyre jobban az ország egyik legtisztességesebb emberének lemondatása felé haladt, és meg is történt. Novák Katalin kegyelmet adott egy olyan ügy vádlottjának, amibe bele lehetett kötni, és megtették, azonnal lecsaptak rá. Ki más, mint a jobboldal ellenségei, az örök vesztes balliberális oldal könyörtelen támadást indított ellene, aztán már ez sem volt elég, a másik ragyogó jobboldali személyiség, a másik nő, Varga Judit ellen is.

E két nő a Fidesz büszkesége méltán, mert mindkettő nemzetközi mércével is megállja a helyét. Nemcsak okosak, dekoratívak is, akik bátran és szellemesen nyilatkoznak a nemzetközi sajtó fondorlatos támadásai közepette. Tisztességesek és családanyák, jobboldali konzervatív értékeket vallanak, mindamellett, műveltek, több nyelvet beszélnek.  Ebben a feminista világban méltán lehetett rájuk büszke a Fidesz.

Így nem csoda hogy az első adandó alkalommal lecsapott rájuk a baloldal, a sajtója pocskondiázza őket, már tüntetéseket szerveztek ellenük, már kijuttatták a hírt a külföldi sajtónak, már napról napra a lemondásukat szajkózták. Ebben a média hajszában aztán a jobboldal is megosztottá vált, elhitték a hergelő cikkeket, már Novák három tanácsadója is lemondott, miután a miniszterelnök is alkotmánymódosítást jelentett be. Erre a jobboldali sajtómunkások egy része is elítélte a kegyelmet, jobboldali kommentek szintúgy. Vannak azért egypáran, akik kiállnak mellette, mint egyik tanácsadója, aki nem mondott le, ebben a hisztériában sem. Skrabski Fruzsina mondta:

Egy biztos: Novák Katalin az egyik legtisztességesebb ember az országban, nagyon bátor és népszerű, a tisztességtelenek ezért meg szeretnének tőle szabadulni, de sokan vagyunk mellette, akik békés és szabad Magyarországot szeretnének.

Lemondásuk után, azonnal megszületett a weboldal, a Kiállunk Novák Katalin mellett címmel, és sokasodtak a megosztások. Az ügynek még nincs vége, a Parlament döntésétől függ, elfogadja-e a lemondásokat. Nagy veszteség ez az országnak, sok jobboldali ember reménykedik, hogy nincs minden elveszve.

Ez az ügy hasonlít a múltkori pedofil ügyre, amit Böjte Csaba ellen folytatott a baloldali sajtó és ellenzék. Ott azonban a jobboldal egységesen kiállt a szerzetes mellett, védte őt a szerzetesi ruha, hírneve, megbecsülése. Szégyen, hogy Novák Katalin mellett, nem áll ki egységesen a jobboldal. Örömteli hogy Böjte Csaba mellett kiállt, pedig hasonló tisztesség, tisztaság, és naivitás jellemezte őket egy hasonló ügyben. Böjte Csaba az ő szent naivságában, nem hitte el, hogy nevelője, akiben megbízott, akinek felesége, családja ott élt a gyermekotthonban, akit barátjának nevezett, ilyen aljas tettre képes. Neki hitt inkább, mint a fiatalkorú gyereklánynak, aki megvádolta őt.

A bicskei gyermekotthonban hasonló eset történt, és valószínű Novák Katalinnal is. Az igazgató, pedofília bűntettében volt vétkes, de K. Endre a helyettese, nem hitte el. Fokozza a helyzetet, hogy a szakértők a gyereket, aki vesztegetéssel vádolta, „krónikus hazudozónak” mondták. K. Endre, aki részleges kegyelmet kapott, végig következetesen kitartott a mellett, hogy nem tudott a bűncselekményről, pénzzel nem vesztegetett. Magát áldozatnak érzi, egy koncepciós per áldozatának, mert kellett egy bűnsegéd, és őt találták meg, a „székely góbét”, ahogy írja. Őt vádolták, holott ő két ízben is leleplezett pedofil cselekményeket az intézményben. Az egyik egy nevelő volt, aki beismerte tettét, ennek ellenére csak felfüggesztettet kapott. Őt lehetetlenítették el, azóta munkát sem kap. Nem csoda, hogy megesett rajta Novák Katalin szíve.

Könnyen elképzelhető, hogy a végtelenül tisztességes Novák Katalin – mert így ismertük meg őt hosszú évek alatt végzett munkája során- tisztaságában, tisztának látta azt a másik embert is. A pedofília valóban annyira undorító, ahogy Novák Katalin is fogalmazott, hogy nem hisszük el. Azt sem hisszük el, hogy a másik tudott róla és eltűrte, nem szólt, sőt falazott neki. Szokták mondani, ki mint él, úgy ítél. A tisztességtelen ember, másokat is annak lát. A tisztességes ember, meg másokat is tisztességesnek vél. Ez történt Böjte Csabával is, magából indult ki, tisztességesnek vélte a tisztességtelent, akit sok év börtönre ítéltek az óta. Mi van, ha ez történt valóban K. Endrével, az igazgató helyettessel, ahogy állítja, hogy nem a gyereknek hitt, hanem a főnöke tisztességében. Novák Katalin pedig, aki fedhetetlenül tisztességes, elhitte K. Endrének, hogy ártatlan, és kegyelmet adott neki.

A baloldali hecckampány már nemzetközivé lett, már tüntetéseket szerveztek Novák Katalin lemondatására, sőt, két legyet egy csapásra, Varga Judit végét is szerették volna látni, és elérték. A két legsikeresebb jobboldali politikus nő kilőve, feladat teljesítve, gondolhatja az ellenzék. Ennek nem lett volna szabad felülni, még ráadásul egy törvénymódosítással is: „Pedofiloknak nincs mentség, nincs bocsánat, nincs kegyelem”. De hol itt a pedofil? Az a börtönben ül.

A törvényjavaslat egyébként jó, csak nem most kellett volna. Már az ókortól létező problémát akar megoldani. Platón: A lakoma c. művében, idős filozófusok fiatalkorú fiú szeretőikkel jelentek meg és vettek részt a lakomán. A régi görögöknél ugyanis, az volt a szokás, hogy a bölcsességre való tanítás fejében, az ifjak szolgáltatást nyújtanak az idős filozófusoknak. Ma a szélsőséges liberálisoktól hallani, hogy ne számítson büntetendőnek ez a cselekmény. Lassan elérjük az ókor színvonalát.

A kormánynak, mint jobboldali, konzervatív pártnak vesszőparipája a gyermekvédelem, a pedofília elleni küzdelem is. Ezért lehetett most ekkorát ütni a kormányon, amit az ellenzék ki is használt. Ennek a hecckampánynak ült fel az ország nagy része, és a baloldal elérte a célját.

Pók Katalin

Címlapképen: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről. Fotó: MTI/Sándor-palota

Iratkozzon fel hírlevelünkre