A gyermekorvosok csoportja szerint a nemmegerősítő kezelések visszafordíthatatlan következményeket okoznak a fiataloknál

frankfurti

A gyermekorvosokat és más egészségügyi szakembereket tömörítő országos szervezet Amerikában azt állítja, hogy a „nemmegerősítő” terápiák nem bizonyultak előnyösnek a nemi diszfóriában szenvedő serdülők számára.

A csoport vezetője szerint legalább 60 tanulmány mutatja be, hogy a nemi diszfóriában szenvedő fiatalok esetében a pubertásblokkolóknak vagy sebészeti beavatkozásoknak nincs jó hatása a pszichoszociális jólétükre.

Az eredményeket összefoglaló tájékoztatóban megjegyezték, hogy „azok a fiatalok, akiknek észlelt nemi identitása nem egyezik biológiai nemükkel, eleve magas arányban szenvednek mentális egészségügyi problémákkal, függetlenül attól, hogy nemi identitásukat megerősítették-e vagy sem”.

A szervezet vezetője szerint azok a fiatalok, akik nem saját neműként azonosítják magukat, gyakran már létező mentális betegségekben szenvednek, mint a depresszió és a szorongás.

A csoport azt is kijelentette, hogy az LMBTQ+ szexuális kisebbségekhez tartozó egyének több mint fele „rossz gyermekkori élményeket” tapasztalt, beleértve a gyermekbántalmazást. Az adatok szerint ugyanis a transznemű fiatalok számoltak be a legmagasabb szintű bántalmazásról.

A kutatók szerint az adatok kétségbe vonják azokat az állításokat, amelyek szerint a transzneműként azonosított fiatalok társadalmi megerősítése (például a kívánt névmások használata) segíti a hosszú távú pszichoszociális jólétüket.

„A serdülők agya éretlen, és nem szabad megengedni nekik, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek életre szóló következményekkel járnak, mint például a termékenység csökkenése” – nyilatkozta a vezető.

A gyermekorvosok csoportja szerint egy tanulmány arra mutat rá, hogy kétszer annyian voltak öngyilkosok azok körében, akik pubertásblokkolót kaptak, mint azok, akik azt kívánták, bárcsak megkapták volna.

Hozzátették, hogy a kívánt nemre való átállást előidéző kezelésekről szintén kimutatták, hogy kevés a mentális egészségre gyakorolt jótékony hatásuk, továbbá a pszichiátriai gondozás iránti nagyobb szükséglettel is összefüggésbe hozhatók.

Az áttekintés azt is felfedezte, hogy sok tinédzser, aki nemi megerősítő terápiát – akár műtéti, akár hormonális – folytat, végül visszatér biológiai neméhez.

Forrás: foxnews.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre