Szijjártó Péter Dolan bíborost is meglátogatta New Yorkban – VIDEÓ

Hagyományos audencián járt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Timothy Dolan New York-i bíboros érseknél. A tárcavezető egy videót is közzétett a vizitről.

Egy előre nem tervezett, ám annál örömtelibb találkozó jött össze, amikor is kiderült, hogy Dolan bíboros előttem éppen az izraeli parlament, az Kneszet elnökét, Amir Ohanát fogadta – írja Szijjártó Péter, hozzátéve, meg is beszéltek egy gyors eszmecserét. 

 

A Kneszet elnökével a gázai terrorellenes műveletekről értekezett Szijjártó Péter, aki a magyar álláspontot is ismertette. A műveletek sikerét globális érdeknek nevezte, mint fogalmazott, ezek sikere jelenthet garanciát arra, hogy soha többet sehol a világon nem történhet ilyen terrortámadás.

Amit mindenképpen el kell kerülni az az, hogy Izraelnek két fronton kelljen harcolnia, így mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Hezbollah és Izrael között ne bontakozhasson ki háború, mert ha ez megtörténne, az Libanon és az egész térség számára könnyen tragikus következményekkel járna.

– fogalmazott a külügyminiszter. Amir Ohanával egyetértettek abban, hogy fel kell lépni a nemzetközi szervezetekben az Izraellel szembeni tisztességtelen eljárási gyakorlatok ellen. Magyarország mindig a tisztességes és kiegyensúlyozott gyakorlatok híve lesz. Szó esett az izraeli telepesek szankcionálására vonatkozó európai uniós törekvésekről is, és a Kneszet elnöke köszönetét fejezte ki a tisztességes magyar álláspont miatt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre