A korábbi kereszténydemokrata polgármester kabinetvezetője, Markó Csaba lett a hódmezővásárhelyi KDNP új elnöke

Markó Csabát, az eddigi alelnököt választották meg január 29-én a Kereszténydemokrata Néppárt hódmezővásárhelyi helyi szervezetének elnökévé.

Az új elnök korábban, mint kabinetvezető dolgozott a hódmezővásárhelyi városházán Almási István kereszténydemokrata polgármester mellett. Almási István 2012-től vezette az alföldi várost, 2017-ig bekövetkezett haláláig.

Markó Csaba a promenad24.hu-nak adott interjújában azt mondta, nagyon sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy ismét sikert érjen el a polgári, nemzeti oldal Vásárhelyen, de készen állnak a feladatra.

Arra a kérdésre, hogy milyen tervei vannak a vásárhelyi KDNP-szervezet élén, így válaszolt:

Sűrű év elé nézünk, hiszen két választás is áll előttünk. Egy európai parlamenti és egy önkormányzati választás. Mindkettőnek nagy a tétje. Az egyik hazánk és Európa jövője, a másik pedig városunk, Hódmezővásárhely szempontjából lesz sorsdöntő.

Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kereszténydemokrata értékrendnek a rendszerváltozás óta van intézményesült helyi szervezete Hódmezővásárhelyen. “Elég, ha csak arra gondolunk, hogy Rapcsák András polgármester is kereszténydemokrata színekben politizált, de Almási István polgármester is a helyi KDNP elnöke volt ” – fogalmazott.

Hódmezővásárhely megosztottságáról is beszélt. Kifejtette, nagyon elszomorító, hogy Hódmezővásárhelyen 2018 óta a gyűlölködés a mindennapok részévé vált.

A város megosztott, és ez sajnos kihat az élet minden területére, ami nem tesz jót a közhangulatnak. Pedig nem kellene, hogy így legyen. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődés megtorpant, nincs vízió, elképzelés sem, hogy mit akarunk ezzel a várossal. Járva az országot, fájó azt látni, hogy több, hasonló méretű település mennyire elment mellettünk. A látványberuházások sajnos nem fedik el a valós problémákat. Az eltékozolt éveket nehéz lesz visszahozni, de nem lehetetlen

– mondta Markó Csaba.

Címlapkép: Markó Csaba, a hódmezővásárhelyi KDNP új elnöke. Fotó: Facebook/Fidesz Hódmezővásárhely

Iratkozzon fel hírlevelünkre