Pintér Béla & Új Forrás – Újévi Gospel Koncert Tatabányán

„Új Év! Új Élet? címmel ad közös gospel koncertet Pintér Béla és az Új Forrás zenekar Tatabányán. A belépés díjtalan!

A 2024. január 21-én 17 órás kezdettel sorra kerülő rendhagyó koncert helyszínéül a Vértes Agorája kulturális központ fog szolgálni.

Az evangélium üzenete ez alkalommal nem csupán zenei formában lesz megtapasztalható, hiszen prózai előadásra is számíthatnak a jelenlévők. 

„Szeretettel várunk mindenkit, erre a különlegesnek ígérkező estére!”

Ezekkel a szavakkal invitálta hazánk egyik legismertebb keresztény énekes-dalszerzője, Pintér Béla az érdeklődőket a saját közösségi média felületén.

A Nyíregyházáról származó énekes ismert arról, hogy felekezettől függetlenül fellép keresztény rendezvényeken, bár ő maga a Debreceni Szabadkeresztyén Gyülekezet tagja. 2014. áprilisában jubileumi koncertet tartott, amellyel a húsz éves pályafutását, az ez idő alatt kiadott harminc lemezét, valamint nem utolsó sorban negyvenedik életévének betöltését is ünnepelte.

Az esemény másik fellépője az Új Forrás zenekar bibliai világnézetet magáénak valló magyar keresztény együttes. A zenei stílusukat leginkább az etno-gospel kategóriába lehetne sorolni. Dalaikat a zenekar alapítója és vezetője, Pálhegyi Dávid szerzi. Szövegeik isteni magasztalások, melyhez előszeretettel hangszerelnek magyaros jellegű örömzenét.

Első dalaikat a kötelező sorkatonai szolgálatuk alatt írták. Ezek a dalok a laktanya sivárságában, a Biblia tanulmányozása mellett születtek, és egyfajta vallásos dicséretek. A leszerelést követően az együttes együtt maradt, és az evangélium hirdetését egyetemeken, kollégiumokban és ifjúsági táborokban végezte.

2016-ban Magyarország keresztény könnyűzenei díját, a Szikra-díjat két kategóriában is megkapták.

Legjobb album: Új Forrás Etno-Gospel – Csillagösvényeken

Közönségdíj: Új Forrás Etno-Gospel

Iratkozzon fel hírlevelünkre