Betlehemi utózönge Székesfehérváron – Az eltévedt bárány hazatalált

Persze talán a többes szám pontosabb volna. Hiszen nem is egy, hanem több eltévedt báránykáról van itt szó. A vasárnapról hétfőre tartó éjjelen néhány fiatal, talán heccből, ellopta a Székesfehérvár belvárosában felállított szép betlehem egyik figuráját, egy kisbárányt. A történet pár nap alatt jóra fordult.

Szomorúan zárult a karácsonyi ünnepkör Székesfehérváron: vasárnap este a városi betlehemből elloptak egy kisbárányt. A térfigyelő kamerák felvétele alapján este háromnegyed 8 körül négy fiatal sétált a Városház téren, az egyikük lehajolt, majd a teret pásztázó forgókamera következő felvételén már hiányzott a fekvő állatfigura – tette közzé hétfőn az okkfehervar.hu oldal.

Mint írták, az adventi időszakban rengetegen sétáltak a szépen feldíszített belvárosban, megcsodálva a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó látványosságokat, többek között a Városház téren kialakított betlehemet.

Az adventi időszakban rengetegen sétáltak Székesfehérvár belvárosban, megcsodálva a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó látványosságokat, köztük a Városház téren kialakított betlehemet. Fotó: Önkormányzati Kommunikációs Központ

Hozzátették, hogy a betlehemet az illetékesek – mivel szombaton, vízkereszttel véget ért a karácsonyi ünnepkör – hétfő délelőtt lebontották és raktárba szállították.

A tájékoztatás egyúttal felhívás is volt, a térfigyelő kamerák által készített felvételeket közreadták, s kérték a város lakosságát, aki tud valamit a képen szereplő fiatalokról, jelentkezzen a rendőrségen.

Másnap – kedden – reggel örömteli fordulat történt. Erről már Cser-Palkovics András polgármester számolt be Facebook-oldalán. A kisbárányt eltulajdonító fiatalok – egy bocsánatkérő levéllel együtt – visszavitték a városházára a betlehemi dekorációs elemet, a bárányszobrot!

Örülök, hogy a fiatalok végül helyesen döntöttek és a hibájukat nem tetézték újabbal, inkább megpróbálták helyrehozni, sőt, beismerték és bocsánatot kértek érte. Talán mondhatjuk, hogy ez a gesztus egy jó közbiztonsági és emberi eredmény is

– írta közösségi oldalán a városvezető.

Lám, az eltévedt bárányok így, bocsánatkérésük révén találtak vissza a helyes útra.

Címlapkép: A visszahozott betlehemi kisbárány. Forrás: Facebook/Cser-Palkovics András

Iratkozzon fel hírlevelünkre