Kiderült, ki lehet Kim Dzsongun utódja – VIDEÓ

Kim Dzsongun lánya, Kim Ju Ae lehet a legvalószínűbb utódja az észak-koreai vezetőnek – közölte a dél-koreai kémügynökség. Észak-Korea lehetséges jövőbeli vezetőjéről azonban nem sokat tudni. Az észak-koreai vezető második legidősebb gyermeke körülbelül 10 éves lehet, a lány már többször jelent meg apjával rakétateszteken és katonai parádékon.

Kim Dzsongun az elmúlt időszakban többször mutatkozott a lányával nyilvánosan. Először 2022 novemberében az észak-koreai média akkor arról adott tájékoztatást, hogy Kim a feleségével, Ri Szoldzsuval és a lányukkal együtt megnézte, hogyan lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Hvaszong–17-et. 

Észak-koreai megfigyelők megjegyezték, hogy Kim Ju Aet mostanában „tisztelt lányként” emlegetik, nem pedig „szeretett” lányként, ahogyan először 2022 novemberében, nyilvános bemutatkozásakor mutatták be.

A „tisztelt” jelzőt Észak-Korea a legtiszteletreméltóbbaknak tartja fenn. Kim Dzsongun esetében csak azután hivatkoztak rá „tisztelt elvtárs” néven, hogy bebetonozták leendő vezetői státuszát.

Kim Dzsu Ae elkísérte apját az észak-koreai Hwasong–18 szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) decemberi indítására is, és ott volt apja mellett akkor is, amikor Észak-Korea két sikertelen kísérlet után tavaly pályára állította a Malligyong–1 kémműholdat.

 

Elemzők szerint azzal, hogy Kim Dzsu Aét korán bemutatja a nyilvánosságnak, az észak-koreai vezető azt akarja elérni, hogy lánya még a hatalom átvétele előtt megalapozza pozícióját. Ám ez még korántsem biztos, és nyitva tartják szemüket minden lehetőségre, hiszen Kim Dzsongun még fiatal, és nincsenek komolyabb egészségügyi problémái sem.

Forrás: BBC

A címlapképen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott tárgyalásai közben a hanoi Metropole szállodában 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump és Kim 2018. június 12-én találkozott először Szingapúrban. 
MTI/AP/Evan Vucci


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb