Felgyújtották a Siófokon felállított betlehemet

Felgyújtották a siófoki Fő téren felállított betlehemet az éjszaka folyamán. Az esetről Lengyel Róbert, a város polgármestere számolt be Facebook-oldalán. 

A városvezető információi szerint egy, az ország másik részéből származó, büntetett előéletű és jelenleg is eljárások alatt álló, egyébként hajléktalan férfi a gyanúsított.

Eddig szabadlábon flangált az országban, most azonban a Siófoki Rendőrkapitányság őrizetbe vette. A közterületi biztonsági kameráink ismét jól vizsgáztak, rögzítették az eseményeket, ami majd megkönnyíti a nyomozást és a bizonyítást is

– fogalmazott a polgármester. Lengyel Róbert kiemelte, a lángok nem terjedtek tovább egyik helyszínen sem, és külön megkönnyebbülés, hogy a rendőrség elfogta és le is csukta a közveszélyes bűnözőt.

A templom előtt elhaladva, majd a Könnyek Kútjánál bekanyarodva a Millennium Parkba végigvonszolta a bálát, egészen az idén szépen felújított zenepavilonunkig. Aztán a lépcsőkön felhúzta, a szobor elé tette és felgyújtotta. Utána, mint, aki jól végezte a dolgát, visszaballagott a betlehemhez, és azt is lángba borította

– számolt be a tettről Lengyel Róbert, a biztonsági kamerák felvételei alapján. A polgármester megköszönte a lakosság nevében is a tűzoltóság és a rendőrség gyors reakcióját és munkáját.

Iratkozzon fel hírlevelünkre