Orbán Viktor részt vesz Jacques Delors búcsúztatásán Párizsban

Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására pénteken részt vesz Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán Párizsban – erősítette meg a francia sajtó értesüléseit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Emmanuel Macron elnököl a Jacques Delors előtt rendezett nemzeti tiszteletadáson a párizsi Invalidusok dómja díszudvarában pénteken délelőtt 11 órától.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el december végén. 10 éven át, 1985 és 1995 között állt az uniós végrehajtó testület élén, kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában és az Európai Unió mai formájának kialakításában.

Fontos formálója volt többek között az egységes piac, a schengeni övezet, az Erasmus-programok és a közös mezőgazdasági politika létrehozásának.

(MTI)

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a Karmelita kolostorban 2021. december 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre