Fényes siker! A miskolci Tátra villamos csillogott legszebben karácsonykor

Ahogy az elmúlt hat alkalommal mindig, ezúttal is a miskolci Tátra villamos nyerte el Európa legszebb karácsonyi villamosa címét egy Csehországból indult közönségszavazáson. Vízkeresztig még jár a járat, addig még elcsíphetik!

Ez óriási, 7. alkalommal lett Európa legszebbjének választott adventi villamosa a miskolci

– tette közzé Facebook-oldalán Molnár Péter, miskolci kereszténydemokrata önkormányzati képviselő csütörtökön.

A politikus ismertette: a miskolci Adventi Villamos az MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson nyerte el újra a legszebb karácsonyi villamos címet.

A nagy rajongótáborral rendelkező miskolci villamos a belső díszítéssel is hódít. Fotó: MVK Zrt.

A cseh közlekedési magazin honlapján kifejti, nem meglepetés Miskolc győzelme. (Hiszen, tudjuk, hetedszerre nyerték meg a szavazást.) A portál hozzáteszi, hogy a második helyezett is szinte már megszokott: a cseh Plzeň szerezte meg az ezüstöt. A verseny harmadikja a szintén cseh Olomouc (Olmütz; Alamóc) lett.

28 európai város vett részt a karácsonyi díszes villamosok versenyében, köztük magyar, cseh, lengyel, szlovák, horvát, svájci, osztrák és német települések.

Magyarországról Miskolc mellett Budapest és a Debrecen nevezett karácsonyi villamost.

A budapesti karácsonyi villamos hatodik lett a versenyben. Fotó forrása: mhd86.cz

Hazánk fővárosának villamosa a hatodik helyen végzett. A cívisváros fényes járata is éppen befért még az első tízbe.

A debreceni karácsonyi villamos a tizedik helyet szerezte meg. Fotó forrása: mhd86.cz

A győztes miskolci villamos egy ČKD Tatra KT8D5 típusú jármű, melyből már csak néhánnyal rendelkezik a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), s csak alkalomszerűen közlekednek. Rendes kerékvágásban, a hétköznapi forgalomban Miskolcon alacsonypadlós Škoda 26T járművek szállítják az utasokat. 

A közönségszavazáson a magazin olvasói közül több mint 17 ezren voksoltak.

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét, aki a Miskolci Adventi Villamosra adta le a szavazatát! Köszönetünket fejezzük ki kollégáinknak és mindenkinek, aki közreműködött a Meseerdő tematikájú Miskolci Adventi Villamos megálmodásában, megalkotásában és közlekedtetésében!

– írta győzelmi posztjában közösségi oldalán az MVK.

Címlapkép: idén is a Miskolci Adventi Villamos nyerte meg a cseh magazin közönségszavazásának első helyét. Fotó: MVK Zrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre