Rajzlapra velük! A gyerekek legkedvesebb bibliai történeteire kíváncsi a Kaposvári Egyházmegye

A Kaposvári Egyházmegye rajzpályázatot hirdetett „Legkedvesebb bibliai történetem” címmel az egyházmegye területén élő hit- és erkölcstanra, fakultatív hittanra, valamint egyházi fenntartású intézményeiben hittanra járó óvodások, általános- és középiskolás diákok körében.

Még több mint egy hónap hátra van a 2024. január 31-i beadási határidőig. Jó program lehet az otthoni alkotás akár a téli szünet hátralévő részére is.

„Szeretnénk, ha a pályázók életkoruknak megfelelően bemutatnák legkedvesebb bibliai történetüket”

– olvasható a rajzpályázat kiírásában.

A formai követelmények az alábbiak: „az alkotást A/5-A/3-as méretben, papírra kérjük elkészíteni, keret nélkül, hátoldalán névvel, korosztállyal (óvoda, osztályfok) ellátva. A rajzok elkészítéséhez bármilyen technika és eszköz használható: filc, ceruza, toll, tempera, olaj-, akril-, vízfesték, por- vagy pasztell-, zsírkréta, illetve ezek kombinációja, kollázs, montázs, mozaik stb.”

Fontos, hogy minden pályázó csak egy alkotást nyújthat be.

A kiírás szerint minden pályázó emléklapot és kisebb ajándékot, tárgyjutalmat kap. Az egyházmegyei zsűri által kiválasztott művek arany-, ezüst- és bronzminősítést kaphatnak oklevéllel és tárgyjutalommal. Az díjkiosztót egy később megjelölt időpontban tartják, valamikor 2024 tavaszán. A pontos időpontról értesítik az érintetteket.

A beküldés módjáról a Kaposvári Egyházmegye internetes oldalán informálódhatnak. Mivel gyerekek versenyeznek, szülői beleegyező nyilatkozatokra, illetve annak kitöltésére is szükség van. Ezeket az adatlapokat az egyházmegye közzétette: ezen az oldalon.

Címlapkép: Kaposvári Egyházmegye


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb