Steinbach József püspök: Mi is lehetünk Jézus szeretett gyermekei

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke meggyőződéssel vallja, hogy a hit nem emberi elgondolásokon, hanem a Mindenható megbízható kijelentésein alapul.

A református püspök a Reformátusok Lapjának adott interjút. Egy kérdésre válaszolva szólt arról, hogyan lehet végre igazi békességünk.

“A világunkba érkezett Messiás, Istentől való békességet kínál mindazoknak, akik elfogadják kegyelmét és vele járnak”

– mondta.

“Jézus földi életének kezdetét angyalok hirdették: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” A mennyei béke elérhető számunkra. A Mindenható örömmel fogadja azokat, akik átadják neki az életüket. »Gyönyörködik az Úr azokban, akik félik őt, akik az Ő irgalmában reménykednek.« Amikor az angyalok békét hirdettek a földön, elsősorban Isten békéjének nagyon személyes befogadásáról beszéltek, amely a Békesség Fejedelmének személyes megismeréséből fakad. Addig nem lesz nyugalmunk, amíg vele nincs közösségünk” – folytatta válaszát a püspök.

Steinbach József a Szentföldön tett közelmúltbéli látogatásáról is mesélt, amely még a jelenlegi Izrael-Hamász háború előtt történt.

“Jordániai utazásom megrendítő istenélmény volt. Hat nappal a gázai konfliktus kitörése előtt érkeztünk meg a térségbe, a mostani eseményekből még semmi nem látszott, teljes nyugalom volt”

– mondta.

“Végigjártuk a pusztai vándorlás útvonalát. Ellátogattunk oda, ahol Mózes vizet fakasztott a sziklából és Keresztelő János lefejezésének helyszínére.

Jézus megkeresztelésének a helyénél elsírtuk magunkat.

Felolvastuk az Igét, imádkoztunk. Ámulatba ejtő reveláció volt. Karácsonyhoz közeledve gyakran eszembe jut az utam és felidézi annak örömét, hogy senki és semmi el nem választhat bennünket Jézustól. Napról napra ebből a szeretetből élünk, minden percünk ennek a szeretetnek a kegyelme. A megkeresztelés helyén egyszer csak megszólalt bennem egy nagyon egyszerű gyermekének. Whitney Houston, a nagy mélységeket megélt világhírű énekesnő hangján csengett a fülemben. Halála előtt énekelte a capella lemezre. »Engem szeret Jézusom, Bibliámból jól tudom, Mind övé a kisgyermek, Erőt ád a gyengéknek.« Ránk is vonatkozik ez. Mi is lehetünk az ő szeretett gyermekei, akikben gyönyörködik az Atya.”

Az interjú a világhálón is olvasható.

Fotó: Steinbach József református püspük: Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre