II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka videóban üzent – VIDEÓ

A megtestesült Isten egyik neve Emmánuel, ami sémi nyelveken, szírül és arámiul annyit tesz: velünk az Isten – emelte ki II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka, aki az Üldözött Keresztényeket Segítő Programokért Felelős Államtitkárság hivatalából küldött videóüzenetet.

Az ortodox pátriárka hangsúlyozta, az évnek ebben az időszakában érezzük leginkább Isten jelenlétét az életünkben, nemcsak az ünnepségek, az ajándékozás miatt, hanem mindenekelőtt az angyalok karácsony éjjeli ígérete miatt, akik bejelentették az egész világnak, hogy Betlehemben megszületett a Békesség Királya.

Azt mondták: Dícsőség Istennek a magasságban, és békesség a földön minden jóakaratú embernek. Igen, van háború, van pusztítás mindenhol. De Isten békéjének ígérete továbbra is megerősít bennünket, és az emberiségnek egy jobb idő reményét hirdeti.

– fogalmazott II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka. 

Megragadom az alkalmat, hogy magyarországi barátainknak és mindenkinek nagyon áldott karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben gazdag új évet kívánjak!

– tette hozzá üzenete végén, melyet Azbej Tristan, a az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár közölt Facebook-oldalán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre