Azbej Tristan: Karácsonykor is fontos gondolnunk arra a több százmillió keresztény emberre, akik a hitük miatt szenvednek hátrányos megkülönböztetést – VIDEÓ

Hamarosan azok a napok köszöntenek be, amikor a családok összegyűlnek, a barátok együtt ünnepelnek. Ilyenkor is fontos gondolnunk azonban arra a több százmillió keresztény emberre, akik a hitük miatt szenvednek hátrányos megkülönböztetést, fenyegetést, üldöztetést – hívta fel a figyelmet Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-videójában.

 

Karácsonyra, Krisztus születésének ünnepére készül a keresztény világ. Az adventi koszorúkon már égnek a hit, a remény és az öröm gyertái.

– kezdte a videót Azbej Tristan. Az államtitkár felhívta a figyelmet, több százmillió keresztény kényszerül sokszor félelemben, titokban ünnepelni a Megváltó születését és gyakran a karácsonyi istentiszteletek is az erőszakos támadások célkeresztjébe kerülnek.

Kiemelte, Magyarország idén is számos alkalommal sietett a szélsőségek által megtámadott keresztény emberek megsegítésére. Nigériától a Fülöp-szigetekig, Kongótól Szíriáig közvetítettük a magyar emberek szolidaritását, sőt, első ízben kellett Európában segítséget nyújtanunk, miután egy spanyoroszági katolikus templomot szélsőséges támadás ért – fogalmazott Azbej Tristan.

 

A karácsonyi időszakban és az év minden napján tartsuk szívünkben azokat, akiknek ebben az időszakban is nehzés a helyzete, és tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, hogy a karácsony fénye eljusson minden szenvedő szívéhez. Legyen ez az ünnep egység, az öröm, és a szeretet ünnepe, mindannyiunk számára

– hangsúlyozta az államtitkár, aki a Hungary Helps Program munkatársai nevében is áldott és békés karácsonyt kívánt.

A Vasárnap.hu podcast sorozatának, a Kontraszt legújabb vendégeként Azbej Tristan beszámolt a napokban az Országgyűlés előtt tárgyalt törvényjavaslatról, az unió üldözött keresztényekhez való hozzáállásáról, valamint a személyes tapasztalatairól is beszélt. A beszélgetést itt tudják meghallgatni:

Sokan liberális ideológiai gyarmatosításra használják a segítségnyújtást – Azbej Tristannal a Hungary Helps Programról

A címlapkép forrása: Hungary Helps Program

Iratkozzon fel hírlevelünkre