Farkas Anita, budapesti újságíró kapta a jubileumi Európa-érmet

Farkas Anita budapesti újságíró kapta a 25., jubileumi Európa-érmet. A magyar alapítású nemzetközi újságíródíj ünnepségét a Nemzeti Múzeum Széchényi-termében rendezték.

Az idei kitüntetett Farkas Anita művészeti, társadalmi írások szerzője. Az on-line sajtóban dolgozó sajtókiválóságnak a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében hétfőn adták át az elismerést.

A rendezvényen jelen volt Hammerstein Judit, a múzeum főigazgatója, Mihály Gábor Kossuth-díjas szobrász, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint számos újságíró és művészetpártoló budapesti polgár.

Meglehetősen nehéz feladatot választott magának az újságíró, hiszen a figyelmet őszintén elmesélt életutakkal, valódi történetekkel akarja megragadni. Azaz minőséggel. Értékkel.

– fogalmazott Molnár Pál újságíró, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke.  L. Simon László József Attila-díjas költő, a Magyar Nemzeti Múzeum korábbi igazgatója elmondta, az újságírónő munkásságát több mint egy évtizede figyelemmel kíséri, és nagyra értékeli. Emberként is nagy becsüli Farkas Anitát, egy 20 éves és egy 18 éves leány édesanyját.

A díjátadási ceremóniát Sándor József brácsaművész szólójátéka keretezte.

Forrás és fotó: gondola.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre