“Ő az életem hiányzó darabja” – abortusztabletta után mentették meg a babát

Nagyon elgondolkodtató az a történet, amelyben egy “szerencsés” kimenetelű abortuszról számol be a Lifenews.com. Az Amerikában és a nyugati országokban egyre szélesebb körben elterjedt abortusztabletta hatása ugyanis az első gyógyszer bevétele után még visszafordítható. Ez lett Sarah és kisfia szerencséje, akit végül sikerült az édesanyának megmenteni.

Sarah egy szakítás után, két gyermekkel maradt várandós. Az időzítés teljesen rossz volt, ráadásul a volt párja is az értésére adta, hogy nem szeretne több gyermeket. Mikor kiderült hogy terhes, egy utat látott csak: az abortuszt. Ám amikor bevette a tablettát, érezte, hogy rossz döntést hozott.

„Bevettem a tablettát, de azonnal megbántam és kitört belőlem a sírás” – meséli a történteket Sara, hozzátéve, hogy a vele foglalkozó egészségügyi személyzettől nem kapott a problémára segítséget.

„Sírni kezdtem, ő pedig megveregette a hátamat, és azt mondta: „Azt tetted, amit tenned kellett”, és kiment a szobából”– mondta Sara, akit érthetően nem nyugtatott meg, a válasz, sőt: mint mondja, megbánást, szégyent és ürességet érzett abban a pillanatban, és biztos volt benne, hogy az egészségügyi dolgozónak fogalma sincs róla, mi lett volna számára a helyes dolog. Ráadásul a szakértő azt is kilátásba helyezte, hogy ha megpróbálja az eljárást viszszafordítani, azzal saját egészségét veszélyezteti.

A nő a történtek után felhívta a gyermek apját és könnyek között elmondta neki, hogy megbánta a döntését, és hogy titokban abban reménykedik, hogy nem indul be az abortusz. Ezt követően kutatni kezdett a neten a lehetséges megoldások iránt. Így talált rá az Amerikában működő Abortion Pill Rescue Network-re (Abortusztabletta Mentőhálózat), amely éppen az ilyen helyzetekben tud segítséget nyújtani azoknak a nőknek, akik szeretnék visszafordítani a megkezdett folyamatot és megmenteni a kisbabájukat.

A kémiai abortusz két lépcsőből álló folyamat, amelyben az első tabletta bevétele blokkolja a progeszteron termelődést, így a magzat nem jut tápanyagokhoz, ami a halálát okozza. A második tabletta pedig egy nappal később esedékes, ez beindítja a vetélést.

Ha az édesanya kellően gyorsan cselekszik az első gyógyszer bevétele után, lehetséges, hogy megmentheti születendő gyermekét az Abortion Pill Reversal (APR – Abortusztabletta Visszafordító Módszer) segítségével, amely egy több évtizede használatos, a vetélés megelőzésére szolgáló kezelés frissített változata: az abortuszt visszafordító protokoll keretében progeszteront írnak fel az első gyógyszer hatásainak ellensúlyozására.

Sarah-nak szerencséje volt, mivel rátalált a szervezet forródrótjára, ahol nagyon kedvesen bántak vele, és a szükséges gyógyszer 15 percen belül rendelkezésére állt. Még aznapra egyeztettek neki időpontot egy terhességi központban, ahol láthatta egy ultrahangfelvételen, hogy a kisbabája jól van.

“Óriási remény töltött el, hogy mindent rendbe lehet hozni, és nekem akkor, abban a helyzetben pont erre volt szükségem” – nyilatkozta később. Kisfia, John egészségesen született 2020. júniusában.

Sarah most elhatározta, hogy elmeséli a történetét, így bíztatva más fiatal nőket, akik hozá hasonlóan válságon mennek keresztül: arra kéri őket, merjenek bízni az ösztöneikben, hogy egy váratlan terhesség esetén is tudjanak jó döntést hozni. 

“Tudom, hogy hatalmas, mindent elsöprő nehézségnek tűnik, de ha csak egy apró kicsi hangot is hallasz belül, azt súgja, ami helyes, hallgass rá, nehogy később megbánd!

A riporter arra a kérdésére, hogy hogy érzi magát Sarah a történtek után, a nő könnyekben tört ki:

“Ő az életem hiányzó darabja, akiről ezelőtt nem is tudtam. El sem tudnám nélküle képzelni az életemet, és ezt a mentőhálózatnak köszönhetem.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre