Ha tehetik, vegyenek részt az Egymillió csillag a szegényekért gyertyagyújtásain

Immár tizenhatodik éve, a nemzetközi megmozduláshoz csatlakozva, hirdeti meg az Egymillió csillag a szegényekért országos szolidaritási akciót a Katolikus Karitász.

Az idén december 10-én, vagyis advent második vasárnapján zajló figyelemfelhívó nappal a segélyszervezet azt szeretné elérni, hogy az emberek vegyék észre a legszegényebbeket a világban és saját maguktól karnyújtásnyira egyaránt.

A téli krízishelyzetben és karácsonyhoz közeledve ez kiemelten fontos, ezért az ország minden részén programokra és közösségi gyertyagyújtásokra várják azokat, akik kifejeznék szolidaritásukat, illetve szeretnének segíteni.

A szolidaritási nap országos megnyitója ezúttal Monorierdőn, a Makkos Parkban lesz, az adventi gyertyagyújtást követően, 16:30 órakor kezdődik.

Köszöntőt mond: Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. Az ünnepség zárásaként a résztvevők meggyújtják a szolidaritás gyertyáiból megformázott alakzatot: a szeretet lángoló keresztjét.

A Székesfehérvári Egyházmegyében Agárdon, Velencén, Oroszlányban, Környén, Százhalombattán, Budaörsön, Szabadbattyánban, Pilisszentivánon gyújtják meg a szolidaritás gyertyáit a Karitász önkéntesei. A kiemelt eseményüket Móron rendezik meg, a polgármesteri hivatal előtti téren,  vasárnap 16 és 18 óra között, a a városi II. adventi gyertyagyújtás során.

Forrás: Katolikus Karitász, Székesfehérvári Egyházmegye

'Fel a tetejéhez' gomb