Tovább küzd a miskolci Fidesz-KDNP a helyi szépkorúak megbecsüléséért, támogatásáért

Végre, legalábbis részben siker koronázta a miskolci Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők küzdelmét. Elérték, hogy a baloldali városvezetés visszaadja a helyi szépkorúaknak a tavaly elvett Salkaházi Sára-támogatást.

Molnár Pétert, miskolci, jobboldali, ott ellenzékben lévő helyi kereszténydemokrata képviselőt a KDNP Önkormányzati Tanácsának ülésén, Kecskeméten kérdeztük a Salkaházi Sára-programról, illetve annak időleges megszüntetéséről.

„A Salkaházi Sára-programot 2014-ben hoztuk létre, amikor Miskolcon Fidesz-KDNP-s önkormányzat volt” – idézte fel.

Kifejtette, minden miskolci szépkorú számára és érdekében hozták létre akkor a programot, amely évi egyszeri 10 ezer forintos támogatást, illetve különböző kulturális programokon való részvételt kínált a színházlátogatástól a kisvonatozásig.

„A program kapcsán fontos elmondani, hogy 2014-ben még az akkori önkormányzati választás előtt hoztuk létre, ám akkor a miskolci baloldal nem támogatta, sőt, minket egy ócska kampányfogással vádoltak. Hála Istennek 2014-ben Miskolcon a Fidesz-KDNP megnyerte a választást, és 2019-ig ment is tovább ez a program”

– mondta el a Vasárnap.hu-nak Molnár Péter.

„Olyan jó lehetett ez a program, hogy az akkori baloldali polgármesterjelölt, Veres Pál azt mondta, meg fogja tartani, sőt, azt ígérte, hogy Salkházi Plusz támogatás is lesz” – folytatta Molnár Péter. „Tény, 2020-ban és 2021-ben megkapták a miskolci nyugdíjasok a támogatást, igaz, nem emelt összeget. Viszont 2022-ben, bár az éves miskolci költségvetés tartalmazta azt a 320 millió forintot, amivel a Salkaházi Sára-programot kellett volna finanszírozni, a miskolci nyugdíjasok nem kapták meg a támogatást” – ismertette a képviselő.

Molnár Péter lapunknak elmondta, hogy:

a miskolci Fidesz-KDNP-s képviselők – főleg a kereszténydemokraták – azóta is minden fórumon kérték és követelték a Salkaházi Sára-program visszaállítását, a támogatás kifizetését.

Ennek végül – részben – eredménye lett. Idén, 2023-ban a miskolci önkormányzat kifizette a program részeként a támogatást a miskolci időseknek. Igaz, nem mindenkinek, ahogy Molnár Péter rámutatott, bizonyos nyugdíjösszeghatár felett nem fizették ki a támogatást.

Molnár Péter elmondta, ha jövőre a Fidesz-KDNP kapja meg a miskolciak bizalmát az önkormányzati választáson, úgy a Salkaházi Sára-programot minden elemében visszaállítják, a támogatást mindenkinek kifizetik, ismét szerveznek kulturális eseményeket.

Visszamenőlegesen, a 2022-es támogatás kifizetését is kérték a miskolci Fidesz-KDNP-s képviselők a nyugdíjasok számára, ezt azonban nem tette meg a baloldali városvezetés.

Címlapkép: Molnár Péter, Miskolc kereszténydemokrata önkormányzati képviselője. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre