Kiakadtak a szülők: Egyházi iskolában tartott előadást Molnár Áron noÁr

Pályaorientációs napra hívták meg Molnár Áron baloldali aktivistát egy egyházi iskolába. A noÁr néven futó mozgalom vezetője már szinte inkább a tanártüntetéseken adott botrányos nyilatkozatairól híres, mint színészi pályafutása miatt.

Több szülő is a Mandinerhez fordult, miután kiderült, hogy a katolikus, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium kit hívott meg a pályaorientációs napra. A színházi kerekasztal vendégeit nem hirdették meg előre, csak hogy Nényei Pál magyartanár vezeti a beszélgetést. 

Molnár Áron Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait az esettel kapcsolatban. Mint írta: „előítélettel mentem ebbe a suliba, és be kell valljam, hogy csodálatos csalódás volt”. Hozzátette:

„kurva keményen” kell dolgozni egy szabadabb országért.

A Tanítanék Mozgalom egyik főalakja, megjegyezte, állami iskolába is majréznak hívni sokszor, nem hogy egy egyházi suliba, ahol még erősebb a pártpolitikai nyomás. Ugyanakkor hozzátette, hogy a beszélgetés viszont még meglepőbb volt.

 

A címlapképen Molnár Áron színész, a noÁR Mozgalom alapítója, a rendezvény házigazdája beszél a tanárok melletti szolidaritási tüntetésen és koncerten Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én. 
MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre