Miss Universe: Köszönöm Istennek, ez a korona nem az enyém, hanem az övé

Miss Nicaragua Sheynnis Palacios november 18-án történelmet írt, amikor El Salvadorban megkoronázták Miss Universe-nek. Ő az első nicaraguai nő, aki elnyerte ezt a címet. Katolikus hitéről tett tanúbizonyságot.

Nicaragua jelenleg Daniel Ortega szandinista elnök és felesége, Rosario Murillo alelnök diktatúrája alatt szenved. A rezsim gyakran célba veszi az egyházat, bebörtönzésekkel, zaklatásokkal és a papok bankszámláinak befagyasztásával.

Az ország folyamatosan a nemzetközi sajtó címlapjain szerepel, a közösségi médiában is nagy visszhangot keltenek a rezsim vallásszabadság elleni támadásai, például Rolando Álvarez püspök politikai bebörtönzése.

A Nicaraguában uralkodó ijesztő politikai és gazdasági légkörben óriási a szépségverseny-győzelem jelentősége.

Az ABS-CBN Newsnak adott interjújában Palacios ezt mondta:

„Boldog vagyok a hazám miatt. Ez egy nagy győzelem számunkra, a népem számára. A hazámban az utcára vonulva, zászlókkal ünneplik ezt a sikert az emberek. Ez a győzelem boldogságot és reményt jelent nekünk.”

A 23 éves nicaraguai születésű hölgy a managuai egyemen végzett. Audiovizuális producerként és a mentális egészségügy szószólójaként tevékenykedik, s reméli, hogy ezt az ügyet szépségkirálynői uralkodásának ideje alatt is hathatósan támogathatja.

„Keresztény, katolikus ember vagyok. Számomra az ima egy olyan út, amely segítségével jobban érzem magam. Amikor azt mondom, hogy köszönöm Istennek, az azért van, mert ez a korona nem az enyém, hanem az övé”

– fogalmazott.

A közelmúltban Ortega elnök kiutasította a közép-amerikai országból a Szeretet Misszionáriusait, betiltotta a nyilvános vallási körmeneteket, bezáratta a Caritas Nicaraguát és a János Pál Egyetemet, valamint a Szentszékkel való diplomáciai kapcsolatok felfüggesztését kezdeményezte, bezáratta a Vatikán managuai nagykövetségét.

Belátható, a nicaraguai kormány közelmúltbeli intézkedései alapján: nem biztonságos nyíltan vállalni Nicaraguában a katolikusnak hitet, mivel az könnyen az Ortega-rezsim ellenzékiségeként tűnhet föl, így Palacios mostani kijelentése, katolikus hitének ilyetén felvállalása, különösen bátor tett.

Forrás: www.churchpop.com

Címlapkép: Facebook/Miss Universe

Iratkozzon fel hírlevelünkre