Szoboszlai Dominiktól hangos a nemzetközi sajtó

A magyar válogatott csapatkapitánya szemkápráztató gólokkal járult hozzá a Montenegró elleni 3-1-es győzelemhez, ez pedig a külföldi lapok figyelmét sem kerülte el.

A Sofascore számokban is summázta Dominik vasárnapi teljesítményét, a számításaik szerint 121 alkalommal ért labdához, négy lövést eresztett el, ebből három el is találta a kaput, és mint tudjuk kettőből gól is született.

Ezek mellett a passzmutatói is fenomenálisak voltak, 80 passzból 71 sikeresen célba is ért, ezen kívül volt három kulcspassza is, de a párharcainak nagy részét is megnyerte, 18-ból 13-at, és megállítani is csak egyszer tudták, ez pedig összességében 10-es értékelést ért.

A mindig jól értesült Fabrizio Romano is a Liverpool játékosát méltatta, a sportújságíró szerint Szoboszlai az elmúlt három meccsen öt gólban vállalt szerepet, ami végül döntő faktornak bizonyult a válogatott sorsát illetően.

A SPORTbible és GiveMeSport is részletesebben foglalkozott a Montenegró elleni összecsapással, akik szerint Szoboszlai ismét megmutatta, hogy mivel érdemelte ki ilyen fiatalon a csapatkapitányi karszalagot, és hogy miért kezdő állandóan Jürgen Klopp csapatában.

Az UEFA a hivatalos közösségi csatornáin is megosztotta a magyar csapatkapitány első gólját, amit a forduló találatára is neveztek, és nem csak a szívünk mondatja ezt velünk, de ennél szebb találatot nem nagyon láttunk a hétvégén.

Természetesen a Liverpool sem feledkezett meg a labdarúgójáról, büszkén posztolták ki Dominik fényképét a közösségi oldalaikra. A szurkolók a kommentekben folytatták a méltatást, volt aki „a középpálya királyának” nevezte, de abban szinte mindenki egyetértett, hogy a válogatott tízese az elmúlt évek egyik legjobb liverpooli igazolása.

Szoboszlaira most fontos feladatok várnak Liverpoolban, a bajnokságban ugyanis nincs megállás, a hétvégén jön a Manchester City elleni rangadó, győzelem esetén pedig a Vörösök átvehetnék a vezetést a címvédőtől a tabellán.

A címlapképen a magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb