Szaktantermek korszerű felszerelésével segített Kárpátalján a Katolikus Karitász

A viski Kölcsey Ferenc Líceum négy tantermébe szállított praktikus berendezési tárgyakat és felszereléseket a Katolikus Karitász. A padokat, taneszközöket, tankönyveket, írásvetítőt és számítógépeket a Karitász németországi jószolgálati nagykövete, Klaus Höhn és a Budapesti Osztrák Iskola gyűjtötte össze annak érdekében, hogy az intézményben optimális körülmények között indulhasson el a német nyelvoktatás.

Az együttműködés Jaroszláv Hajovics, Visk polgármesterének ösztönzésére valósult meg, akivel hosszú ideje ápol jó viszonyt a Karitász és Klaus Höhn, jószolgálati nagykövet. A viski ukrán iskola után most a líceum is korszerű körülmények között vághat bele a német nyelv oktatásába a részben Németországban, részben a Budapesti Osztrák Iskola közreműködésével összegyűjtött felszereléseknek köszönhetően.

Az esemény díszvendége dr. Gyebnár István, a Beregszászi Konzulátus ideiglenes ügyvivője és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója volt. Az ünnepélyes átadót követően Écsy Gábor elmondta:

Iskolai felszereléseket hoztunk: padokat könyveket és táskákat és egyéb olyan dolgokat, ami számukra most is, és a jövőben is hasznos lehet. Német adományozónk segítségével és a magyar támogatóink adományaiból sikerült ezt a szállítmányt összeállítani és most eljuttatni ide, reméljük, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy az oktatás eredményes legyen.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Iratkozzon fel hírlevelünkre