Gál Kinga: Brüsszel nem finanszírozhatja a terrort!

Továbbra is azt kérjük Brüsszeltől, hogy vizsgálják meg a palesztin hatóságoknak folyósított támogatásokat és derítsék ki, juthatott-e abból terroristáknak – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke kedden a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában.

A politikus emlékeztetett arra, hogy egy hónapja a Hamász brutális terrortámadást indított Izrael ellen, és a nyugati sajtóban szinte azonnal megjelent, hogy a terrorszervezet brüsszeli forrásokból készített fegyvereket, amelyeket be is vethettek a kegyetlen merénylethullámban. A sajtóhírre reagálva Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos és a Fidesz-KDNP szinte azonnal azt kezdeményezte: fagyasszák be a Palesztinának küldött forrásokat, és vizsgálják ki, hogy juthatott-e a 691 millió euróból a terrorszervezeteknek – idézte fel az eseményeket Gál Kinga.

“Egy hónap eltelt a támadás óta, azóta sem tudunk semmit arról, hogy juthatott-e az EU-s forrásból a terroristáknak”

– hangsúlyozta Gál Kinga.

Hozzátette: ebben az esetben Brüsszelnek nem szabad titkolóznia, az európai állampolgárokat megilleti, hogy tudják az igazat. Ki kell deríteni az esetleges visszaéléseket, ez a feltétele ugyanis annak, hogy megakadályozzuk, hogy a jövőben akár egy eurocent is a terroristák markába kerülhessen – mondta a politikus. “Brüsszel nem finanszírozhatja a terrort” – szögezte le ki Gál Kinga.

Továbbra is azt kérjük, hogy vizsgálják meg a palesztin hatóságoknak folyósított támogatásokat és derítsék ki, juthatott-e abból a terroristáknak – zárta nyilatkozatát Gál Kinga.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre