Ecuadorban is a szenteket ünnepelték, nem a halloweent

Az ecuadori Guayaquil városban működő Boldog Sándor István Szalézi Plébánia (Parroquia Salesiana Beato Esteban Sandor) Szalézi Szent Ferenc Oratóriumában mindenszentekkor, november elsején a szenteket, a szentséget ünnepelték a gyerekek, nem halloweent.

Nagyszerű választ adtak a keresztényinek véletlenül sem nevezhető, az angolszász országokban nagy divatnak számító és lassan nálunk is teret hódító halloweenra a katolikus szülők, akik ahelyett, hogy gyermekeikre rémisztő maskarákat aggattak volna, szenteknek öltöztették be őket.

„Holywins, no Haloween” („a szentség a nyerő, nem a haloweeen” – szabad ford.) – írják a Boldog Sándor Istvánról elnevezett plébánia közösségi oldalán, ahol a plébánia mellett működő oratóriumba járó gyermekek Mindenszentek napja alkalmából szenteknek öltöztek, és a képek tanulsága szerint nagyon jól mulattak.

Emlékezzetek, mi keresztények az életet ünnepeljük és nem a halált, mert Krisztus Jézus legyőzte a halált azzal, hogy feltámadt a halottak közül

– írják közösségi oldalukon.

Az élet szép, és a célja a Mennyország!

– teszik hozzá. Az eredmény mosolyfakasztó, a frappáns és okos keresztény válasz pedig üdvözlendő. Íme, kedvcsinálóként néhány kép a tengerentúlról – ne feledjük, nálunk ez farsangi tippnek sem utolsó!

Most azonban mindnyájan világosság vagytok az Úr Istenben, úgy járjatok, mint a világosság gyermekei (Ef 5,7-8)

– írják az ecuadori szaléziak.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre