A magyar titkosszolgálat is igazolja, hogy a terror a migráció kísérőjelensége

A titkosszolgálatok által bemutatott tények és információk is rámutatnak arra, hogy a migráció és a terrorizmus egymással kéz a kézben járnak – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében.

Az elemzés szerint a távoli kultúrákból érkező bevándorlók szervezett behozatala, szétosztása és a folyamat ösztönzése olyan lépések, amelyek veszélyeztetik a nemrég még virágzó és biztonságos kontinens jövőjét.

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a Nemzeti Információs Központ legutóbbi jelentése is rámutat arra, hogy az Európába érkező illegális migránstömegben az Iszlám Állam, a Hamász és az Al-Kaida terroristái bújnak meg.

Brüsszelben pedig ahelyett, hogy a probléma megoldásán dolgoznának, migránskvóta bevezetésén és migránsgettók létrehozásán munkálkodnak

– fogalmaztak. A Nemzeti Információs Központnak az illegális migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló, csütörtökön nyilvánosságra hozott tájékoztatójából világosan kiderül, hogy Európa határain a korábbiaknál is lényegesen nagyobb tömegben jelentkeznek az illegális bevándorlók – tették hozzá.

A jelentés úgy fogalmaz, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború hatásaként fokozott kockázatot jelent a migrációs nyomással arányosan megnőtt terrorkockázat. A dokumentum bemutatja azt is, hogy Magyarország határain jelenlévő bandák már nemcsak a bevándorlást szervezik, hanem saját harci erényeiket dicsőítik és propagálják a közösségi médiában.

Ez egyértelmű üzenet, ezért van itt az ideje Brüsszelben is megkongatni a vészharangot

– közölte az Alapjogokért Központ. Az elemzésben nyilvánvalónak nevezték, hogy amikor Európa ilyen szereplőkkel áll szemben, akkor nincs sok idő a gondolkodásra, az ideológiai szépelgésre, és az arra való várakozásra, hogy a szavakat tettek kövessék.

A fenyegetésre azonnal reagálni kell. Ennek véres bizonyítéka többek között az október 16-i brüsszeli terrortámadás, melynek elkövetője az Iszlám Államnak fogadott hűséget

– fogalmaztak.

A Hamász vezetőjének október 10-i, terrorcselekmények elkövetésére felszólító nyilatkozatához az ISIS és az Al-Kaida is csatlakozott. A felhívások és a feszültség szintjének általános növekedése miatt egyre több, lehetséges európai célpontokkal (is) kapcsolatos terrortámadásra utaló információ keletkezik

– idézték a titkosszolgálat munkatársait az az Alapjogokért Közpon elemzésében. Hozzátették: az elmúlt hetek eseményei megmutatták, hogy a nyugati szolgálatok nem képesek valamennyi merényletet megelőzni, ezért a fenyegetésre egyértelműen a politikai vezetőknek kell reagálniuk a kontinens egész területén.

Magyarországban sem a határvédelem felszámolására van szükség – ahogyan azt a baloldali politikai erők már többször szorgalmazták -, hanem annak megerősítésére. A terrorfenyegetettség növekedését európai szinten is ennek, a Magyarországon már bevált eszköznek a kiterjesztésével lehetne megállítani

– olvasható az elemzésben. Az Alapjogokért Központ szerint a brüsszeli bürokraták politikai emlékezete meglehetősen rövid, és ismét minden erejükkel egy álmegoldás, a kvóta elfogadtatására törekednek. Hozzátették: ezzel csak szétosztanák azt a súlyos problémát, amelyet Nyugat-Európában sem voltak képesek kezelni, és már a határkerítés déli oldalán is tapasztalni lehet.

A magyar embereknek hamarosan lehetősége nyílik arra, hogy egy újabb üzenetet küldjenek ezzel kapcsolatban és kifejezzék, hogy az akaratuk nem változott a 2016-ban tartott népszavazás óta – írták az elemzésben.

A címlapkép illusztráció. A fotón illegális bevándorlók tüntetnek az észak-görögországi Szalonikitõl nyugatra fekvő Diavatában lévõ migránstábor előtt 2019. április 6-án. 
MTI/EPA/ANA-MPA/Szotírisz Barbaruszisz

Iratkozzon fel hírlevelünkre