Megemelkedett a terrorveszély az Egyesült Államokban az FBI igazgatója szerint

A Hamász vagy más külföldi terrorszervezet kihasználhatja a jelenlegi konfliktust, hogy támadásokat hajtson végre itt, a mi országunkban – mondta az FBI igazgatója, Christopher Wray, amikor a terrorizmus növekvő kockázatáról beszélt az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa előtt.

A valóság az, hogy a terrorfenyegetettség 2023-ban megnövekedett – mondta Wray a szenátus belbiztonsági és kormányzati ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt tartott meghallgatáson.

A Közel-Keleten zajló háború – a Hamász által néhány hete Izraelben ártatlan emberek ellen elkövetett terrortámadások óta – teljesen más szintre emelte az amerikaiak elleni támadás veszélyét az Egyesült Államokban

– tette hozzá az FBI, vagyis a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója. Wray elmondása szerint közvetlen veszélye van annak, hogy egyes személyek, vagy csoportok “lemásolják” a külföldi terrorszervezetek erőszakos cselekedeteit, s akár muszlimokat, akár zsidó embereket is megtámadhatnak.

Amikor az FBI igazgatója ilyesmit mond, figyelnünk kell – fogalmazott a NottheBee.com újságírója a témával foglalkozó cikkében, majd arról írt, hogy jó lenne, ha az FBI igazgatója és a belbiztonsági igazgató beszélhetne arról, hogy lezárják a szélesre tárt amerikai határt.

Ami engem ebben különösen zavar, az a Hezbollah jelenléte Dél-Amerikában. Azt már tudjuk, hogy a terrorista megfigyelési listán szereplő embereket elfogják, amikor megpróbálják átlépni a határainkat; csak azt nem tudjuk, hogy közülük hányan csúsztak át észrevétlenül

– írta az újságíró a NottheBee.com felületén.

A témához kapcsolódó posztjában Collin Rugg, egy amerikai újságíró úgy fogalmazott a Twitteren, hogy lehetne biztonságos határa az USA-nak, ha az ország kormánya a dollármilliárdokat nem a tengerentúlra küldte volna azért, hogy ott végtelen háborúkat finanszírozzon.

Forrás: NottheBee.com

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre