Bojkottálják a Listerine szájvizek használatát az LMBTQ+ csomagolás miatt

Egyre többen hívják fel a figyelmet a Listerine szájápolási termékeinek használatának a mellőzésére, miután olyan fotók terjedtek el az interneten, miszerint a márka „Care with Pride” csomagolása támogatja az LMBTQ+ csoportokat.

Néhány napja osztott meg egy képet a Libs of TikTok az X közösségi oldalon, amelyen a palack dizájnja a Pride zászlók képeit és a cég Care with Pride kampányának leírását tartalmazza.

„A Listerine támogatja azokat a szervezeteket, amelyek a kiskorúak nemváltási műtétjeit szorgalmazzák. A csomagolással is egyértelművé teszik álláspontjukat” – olvasható a Libs of TikTok szövege a fotó mellett, majd folytatják: „ne adj pénzt azoknak a cégeknek, akik utálnak téged és amiért kiállsz!”

Forrás: X/Libs of TikTok képrnyőfotó

A társaság honlapja szerint a Listerine-t birtokló Johnson & Johnson egészségügyi vállalat 2011-ben indította el a Care with Pride kezdeményezést és azóta több mint 1,5 millió dollárt adományozott LMBTQ+ nonprofit csoportoknak. Június hónapban a cég számos terméke a Care with Pride csomagolással jelent meg, 2023-ban a kezdeményezés a Family Equality nonprofit szervezetre összpontosított.

Az interneten több kommentelő fejezte ki nemtetszését az esettel kapcsolatban és jelezték, hogy a jövőben elállnak a márka használatától.

Forrás: newsweek.com

A címlapkép forrása: X/Libs of TikTok képrnyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre