Ma van a böjti imanap a világ békéjéért

Ferenc pápa október 27-re, péntekre böjti, ima- és bűnbánati napot hirdetett a világ békéjéért. A kezdeményezés hátterében a szentföldi tragédia és más háborús övezetek állnak, amelyek félelemmel és aggodalommal töltik el a pápát.

Ferenc pápa október 18-án  aggodalmának adott hangot a fegyveres konfliktusok, különösen az izraeli–palesztin háború miatt. Katekézisében tovább folytatta az evangélium hirdetésében gazdag buzgalmú tanúkkal való találkozásait. A szerdai általános kihallgatáson Szent Charles de Foucauld-ról beszélt, akinek Jézus és a legszegényebbek lettek a szenvedélye és aki hatalmas Isten-tapasztalata révén olyan utat járt be, ami átalakította őt odáig, hogy mindenki testvérének érezze magát.

A Szentatya telefonon beszélt a török elnökkel

Recep Tayyip Erdoğan csütörtökön délelőtt fölhívta telefonon Ferenc pápát, hogy aggodalmának adjon hangot a Gázai övezetben kialakult humanitárius helyzet miatt. A Szentatya Erdoğan elnöknek elmondta: fájdalommal követi az eseményeket, és reményét fejezte ki, hogy a szentszéki álláspontnak megfelelően sikerült megvalósítani a két államos megoldást, valamint a szent város, Jeruzsálem számára különleges státuszt biztosítani. A török kormány tájékoztatása szerint az elnök aggodalmának adott hangot a telefonbeszélgetésben a gázai történések miatt, melyet mészárlásnak nevezett.

Forrás: Vatican News

A címlapképen Ferenc pápa heti általános audienciáját tartja a Vatikán VI. Pál pápa termében 2023. augusztus 23-án. MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Iratkozzon fel hírlevelünkre