Gál Kinga: Erős a gyanú, hogy az EU támogatásából a Hamásznak is juthatott – VIDEÓ

 Erős a gyanú, hogy a Brüsszel által a palesztinoknak nyújtott összesen 691 millió eurónyi támogatásból nagy arányban juthatott a Hamász terrorszervezetnek is – mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton a pártja Facebook-oldalán megosztott videójában.

Gál Kinga a videóban megdöbbentőnek nevezte ezt a hírt, hangsúlyozva, terrorszervezetek támogatása szöges ellentétben áll minden alapvető emberi normával, és joggal háborít fel minden jóérzésű európai embert. Hozzátette: ahogy azt nemzetközi lapok megírták, elképzelhető, hogy a vízhálózati fejlesztésekre szánt milliókat végül bomba- és rakétagyártásra fordíthatták a Hamász emberei.

Ezt Brüsszelnek azonnal tisztáznia kell – jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy ezért támogatják a magyar biztos, Várhelyi Olivér javaslatát, miszerint a Palesztin Hatóságnak folyósított minden támogatást azonnal le kell állítani és mindenre kiterjedő, alapos vizsgálat kell az eddig kiutalt támogatásokról.

Brüsszelnek ebben a helyzetben nem szabad titkolóznia. Nem engedhetjük, hogy akár egy eurocent is terroristáknál landoljon, mert a Hamász szörnyű terrorja nem ismétlődhet meg

– közölte Gál Kinga.

Iratkozzon fel hírlevelünkre