Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz terrortámogató tüntetés

„Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” – olvasható egy palesztinbarát szervezet szórólapján, amely szerint péntek délutánra gyűlést hirdettek a Külügyminisztérium elé. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában leszögezte: nem lesz terrorpárti tüntetés Magyarországon.

Ami nálunk is meg kell hogy kongassa a vészharangot, az az, hogy tüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Magyarországon is próbálkoztak, de itt ilyet nem lehet rendezni. Nem is fogunk erre semmilyen engedélyt megadni – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A

Adjunk hálát a Jóistennek, hogy 2015-ben ott volt az eszünk meg a szívünk is, és megépítettük a kerítést meg a jogi korlátokat is, amellyel Magyarországtól távol tudtuk tartani a terrorizmust

– állapította meg a miniszterelnök.

A veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar államnak

A világjárvány, az orosz-ukrán háború és most a terrortámadás Izraelben azt mutatja, hogy a veszélyek korában élünk, de ez nem jelenti azt, hogy beletörődhetnénk, hogy a biztonság szintje Magyarországon csökkenjen; a veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar államnak – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette, Magyarországon van Európa egyik legnagyobb létszámú zsidó közössége, persze ez egy színes világ, ortodoxok is vannak, neológok is, pont úgy, mint Izraelben, nyilván különböző politikai nézeteket is vallanak ezek az emberek, de mindannyian Magyarország polgárai.

Ők magyar állampolgárok, és őket a magyar államnak meg kell védeni

– hangsúlyozta. Kiemelte, nem lehet megengedni, hogy a származásuk vagy a vallásuk miatt magyar állampolgárok veszélyben érezzék magukat.

Ezt meg kell akadályozni, ez egy biztonságos ország

– tette hozzá Orbán Viktor.

A címlapképen résztvevők az athéni parlament előtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. 
MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Iratkozzon fel hírlevelünkre