Simicskó István: Nem akarunk migránsgettókat látni Magyarországon

Nem megoldás amit Brüsszel képvisel, és nem akarunk migránsgettókat látni Magyarországon – szögezte le Simicskó István a Hír TV műsorában, ahol az izrael-palesztin konfliktusról, illetve a fiatalkorúak energiafogyasztásáról is kikérdezték a KDNP frakcióvezetőjét.

Mint ismert, uniós támogatások kapcsán vízvezetékrendszert építettek ki palesztin területeken, és ezek nagy részét – több mint 100 millió euró értékben – a Hamász uralta területekre irányítottak át, melyeket sajtóinformációk szerint rakétává alakítanak át. 

Minden lehet fegyver, ezért elképzelhető hogy felhasználták azokat az eszközöket, amelyeket támogatásként az uniótól kaptak

– fejtette ki Simicskó István. Az információáramlásról kifejtette, érdekes, hogy az egyik legnagyobb titkosszolgálat a Moszad, és még ők sem tudtak pontos információkat szerezni a támadásról. 

Ez mindenképpen elgondolkoztató, hiszen Izrael folyamatos háborúban áll, tudjuk hogy az a térség folyamatos feszültségekkel terhelt.

– fogalmazott a frakcióvezető. Leszögezte, ezekből nekünk is tanulni kell, hiszen Magyarország biztonsága kiemelkedően fontos. Simicskó István megemlítette, hogy az Izraellel folytatott tárgyalások során szóba került az is, hogy a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer egyes elemeit hazánk is megvásárolná. 

Minden háborús konfliktus migrációt indíthat el

Jól látható, hogy a gazdasági típusú bevándorlás az elmúlt években jelentősen megnövekedett, ami Európát rendkívüli módon leterheli – mondta Simicskó István, hozzáfűzve, a nyugati országok mind gazdaságilag, társadalmilag, kulturális téren az önfeladás útját járják.

Láthatjuk, hogy a Hamász támadását bizonyos no-go zónákban és muszlimok lakta településeken milyen örömujjongással fogadták, ahol ártatlan gyermekek, asszonyok, emberek haltak meg. Ez elgondolkoztató Európa biztonságára nézve a jövőt illetően.

Aki a békét akarja és elmenekül a térségből, azok biztonságosnak számító európai országokba jönnek. Simicskó István kifejtette, nem megoldás amit Brüsszel képvisel, és nem akarunk migránsgettókat látni Magyarországon – szögezte le. 

Látjuk ennek a következményeit, Brüsszelben is látják ennek a veszélyét de ott valamilyen oknál fogva ők ezt támogatják, egy szuverén állam döntését pedig nem akarják elfogadni. 

– tette hozzá, kiemelve, ez mindenképpen egy kettősmérce. 

A magyar álláspont világos: mi migránsokat nem akarunk befogadni.

– jelentette ki Simicskó István. 

Gyermekeink egészsége mindennél fontosabb

A Vasárnap.hu is többször cikkezett már arról, hogy a kormánypárti politikusok komolyabban felléptek a 18 év alattiak energiaital fogyasztása ellen. Simicskó István a Hírt TV-ben kifejtette, a gyermekeink egészsége mindennél fontosabb.

Számos eset van, hogy a pedagógusok arról számolnak be, hogy a gyerekek már reggel fél nyolckor megisznak 3-4 energiaitalt. Tíz óráig pörögnek, majd utána elálmosodnak, nem figyelnek. Ez a pedagógusok munkáját is nehezíti, másrészt a gyerekek egészsége hosszútávon károsodik. Mi ezt szeretnénk kivédeni

– számolt be a frakcióvezető. Hozzátette, érthető az energiaital gyártók üzleti szempontja, viszont meg kell érteniük, mi van ha az ő gyerekeik is ilyen csapdába esnek. 

A teljes beszélgetést a Hír TV oldalán nézhetik meg. 

A címlapkép forrása: Képernyőkép/Hír TV

Iratkozzon fel hírlevelünkre