Alapjogokért Központ: A Soros-klán célja az Európai Egyesült Államok megteremtése

A Soros-klán célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, és egy új, a globalista erők által uralt európai hatalmi rend létrehozása – írja az Alapjogokért Központ elemzésében. Mint fogalmaztak, szeptember 19-én egy 12 fős, francia és német állampolgárokból álló, “független” szakértői testület uniós reformtervet tett a tagállamok EU-minisztereinek asztalára Brüsszelben.

Az időzítés nem véletlen, ugyanis az a céljuk, hogy a dokumentum szóba kerüljön a tagállami elnökök és miniszterelnökök csütörtöki granadai csúcstalálkozóján – vélekedtek. Az elemzés szerint a javaslat által sorosista szervezetek igyekeznek beavatkozni az Európai Unió jövőjébe. Úgy fogalmaztak, hogy a magát függetlennek aposztrofáló munkacsoport tagjai között ugyanis a Nyílt Társadalom hálózatához és Soros Györgyhöz köthető prominens személyek találhatóak.

Ezért nem meglepő, hogy megrendelőként az ő érdekeik szerint alakult a javaslat

– írták. Az Alapjogokért Központ szerint a tervezet egyik szerzőjétől, Daniela Schwarzertől korábban személyesen Soros György kérte, hogy Angela Merkel német kancellárnál járjon közbe azért: ne a magyar jelölt, Várhelyi Olivér kapja meg a bővítés- és szomszédságpolitikai uniós biztosi posztot.

Schwarzer 2021 májusa óta a Nyílt Társadalom Alapítványok európai és eurázsiai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója. A spekuláns személyéhez szorosan kötődik még a közreműködők közül egykori tanácsadója, Shahin Vallée is – tették hozzá. A reformjavaslatokat tehát látszólag egy elfogulatlan és részrehajlásmentes grémium fogalmazta meg, de ez egy jól ismert trükk: a Soros álmát megvalósító Brüsszel nem merte nyíltan felvállalni a föderalista irányú javaslatokat.

Céljuk azonban ettől függetlenül teljesen világos: az Európai Egyesült Államok megteremtése, és egy új, a globalista erők által uralt európai hatalmi rend létrehozása

– fogalmaz elemzésében az Alapjogokért Központ.

A címlapképen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet elindításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezleten 2017. június 8-án. MTI/AP/Ferdinand Ostrop

Iratkozzon fel hírlevelünkre