Kalifornia ismét az abortusz pártjára állt: életpárti terhességi központokat perelnek be 

Kalifornia állam főügyésze beperel két életvédő terhességi központot, mert olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek visszafordítják az abortusztabletta hatását – írja a Not The Bee

Bonta főügyész azt állítja, hogy nincs bizonyíték arra, hogy létezne olyan kezelés, amely visszafordítja az abortuszt. Szerinte a terhességi központok csak „kihasználják a pácienseket életük egy mélyen sebezhető időszakában, hamis és félrevezető állításokkal csalogatják őket, valamint megtévesztik őket egy potenciálisan kockázatos eljárással kapcsolatban”.   

Az Abortion Pill Rescue Network kutatása szerint 64-68 százalékban sikeres a művelet azoknál a nőknél, akik éltek a lehetőséggel. Egy 2018-as, Dr. George Delgado által az Issues in Law and Medicine című orvosi folyóiratban közzétett, lektorált tanulmány 754 olyan nőt követett nyomon, akik le akarták állítani a már folyamatban lévő kémiai abortuszukat. Az eredmény szerint a nők 68%-a egészséges gyermeket tudott világra hozni.

Az abortusztabletták blokkolják a progeszteront, ami azt jelenti, hogy a magzat nem jut táplálékoz, és éhen hal. A visszafordító kezelés ezt ellensúlyozza. 

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre