Biden kiradírozná az „apát” és az „anyát” a gyermekgondozási törvényből

A Biden-kormányzat Egészségügyi és Szociális Minisztériuma (HHS) olyan – még nem publikált – törvényjavaslatot nyújtott be, amely törölné az „anya”, az „apa”, az „apaság”, valamint az angolban használatos és a nemre utaló névmásokat a gyermekgondozással kapcsolatos szabályozásból – értesült a CatholicVote.

„Ez a javaslat Biden elnök végrehajtó utasításaival összhangban” arra törekszik, hogy „a szövetségi kormány átfogó megközelítést alkalmazzon a méltányosság előmozdítása érdekében mindenki számára, beleértve az LMBTQI+ közösségek tagjait is” – áll a CatholicVote által közzétett dokumentumban.

„A szabályozás összhangban van a nemrégiben elfogadott „Házassági törvénnyel” is” – teszik hozzá. Utóbbi megköveteli a

„két egyén között létrejött bármely házasság elismerését, amely jogilag érvényes abban az esetben, ha azt „olyan szövetségi törvény, szabály vagy szabályozás által hozták létre, amelyben a családi állapot tényezőként szerepel”. Megköveteli továbbá az amerikai államoktól, hogy érvényesnek tekintsék a házassági szövetséget akkor is, ha azt másik államban kötötték.

A dokumentum szerint a házasság tiszteletben tartásáról szóló törvényhez hasonlóan ez az új javaslat is a különböző családi struktúrák létezését és jogi szükségleteit hivatott elismerni.

Az új javaslatot két hivatalos szerv, az amerikai Gyermeksegítő Szolgálat(OCSS), valamint a Gyermek- és Családügyi Hivatal (ACF) nyújtotta be a minisztériummal karöltve.

A dokumentum „módosításokat javasol annak érdekében, hogy a nemekre jellemző „anya” és „apa” kifejezéseket a nemi szempontból semleges „szülő” kifejezéssel helyettesítsék a vonatkozó törvényben. Azt is javasolják, hogy az angolban a nemre utaló „övé”(his – férfi, her-nő) szavakat cseréljék ki a semleges módon kifejezhető „övék”(their)-re.

Végezetül, a rendelet az „apaság” nemen alapuló kifejezésének helyébe a „szülői származás” nemileg semleges változatát javasolja, hogy az „a gyermeksegítő szolgáltatások programja által kiszolgált összes családi struktúrára alkalmazható legyen”.

A dokumentum ennek megfelelően a továbbiakban a „szülőség” szót használja a szülő-gyermek jogviszonyra.

A CatholicVote kormányzati ügyekért felelős igazgatója, Tom McClusky a Biden-kormányzat új javaslatát „az amerikai család generál átalakításának” nevezte, amely véleménye szerint óriási vészvillogó minden, az ország jövőjével foglalkozó katolikus számára. Véleménye szerint a demokratikusnak kikiáltott intézkedések aláássák az alapvető értékeket és felületet biztosítanak családjaink, végső soron pedig gyermekeink elleni támadásoknak.

Forrás: ChatolicVote

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre