Civilek: Szabadítsák fel a brüsszeli forrásokat a magyar oktatásért!

Civil szervezetek, magánszemélyek kérik az illetékes magyar és európai uniós döntéshozókat, hogy – politikai érdekeiket félretéve – szabadítsák fel a Magyarországnak járó közösségi forrásokat annak érdekében, hogy a pedagógusoknak ígért béremelés forrása elérhetővé váljon.
 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére, további hat civil szervezet közreműködésével és támogatásával indult aláírásgyűjtés célja, hogy a nyilvánosság erejével felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás, a magyar fiatalság jövőjének a fontosságára.
 
Mint a petícióban fogalmaznak, a gyerekek jelene és jövője szempontjából az uniós források biztosítása nem lehet politikai-stratégiai kérdés.
“Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében”
– olvasható a felhívásban.
 
Az aláírásgyűjtésre hét, családi szemléletformálást végző civil szervezet fogott össze: a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Férfiak Klubja, az Egyszülős Központ, a Magyar Női Unió Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Az aláírásgyűjtés az alábbi angol nevű weboldalon érhető el, jelezvén ezzel azt, hogy aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
 
Kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre