A demokraták lecserélhetik Bident Michelle Obamára a választás előtt 

Michelle Obama, Barack Obama korábbi amerikai elnök felesége nagyon népszerű a demokraták között, a média rajong érte, és rengeteg pénzt tudna gyűjteni a kampányra, amelyet ha megnyer, a férje tovább irányítaná az országot. Ted Cruz, Texas állam republikánus szenátora szerint a demokraták megválhatnak Joe Bidentől a választások előtt, aki helyére Michelle Obamát ültethetik – írja a Not The Bee

Cruz arról beszélt, hogy az amerikai média ma már nem újságírókból áll, akik tudósítanak a hírekről, hanem ők lettek a Demokrata Párt aktivistái, akik a szenátor szerint arról fognak írni, hogy Joe Bidennek egészségügyi okokból félre kell állnia, és Michelle és Barack Obama lesznek azok, akik megmentik a demokratákat. 

„Szerintem már Barack Obama vezeti a Biden-kormányt, ő a bábjátékos a Fehér Házban. Nem hiszem, hogy Joe Biden a döntéshozó. Ezért amikor azt látom, hogy a média Biden ellen fordul, szerintem drámainak megnő annak az esélye, hogy Michelle Obamát 2024 augusztusában beejtőernyőztetik”. 

A Not The Bee hozzáteszi, hogy Barack Obama ideje alatt jelentősen megnőtt a fehérek és a feketék közötti megosztottság Amerikában. A Gallup felmérése szerint 2008-ban, Obama megválasztásának évében az amerikaiak mindössze 7 százaléka nevezte „nagyon rossznak” a fehérek és a feketék közötti kapcsolatokat, mire az elnök kitöltötte a két ciklust, ez a szám megduplázódott. 2008-ban az amerikaiak 18 százaléka „nagyon aggódott” az amerikai kapcsolatok állapota miatt, 2017-ben ez a szám már 35 százalékra nőtt. 

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök (j) és Barack Obama korábbi amerikai elnök kezet fog Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter gyászszertartásán a washingtoni Nemzeti Székesegyházban 2022. április 27-én. Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Iratkozzon fel hírlevelünkre