Ökumenikus imavirrasztást tart keresztény vezetőkkel és fiatalokkal a szinódus előtt Ferenc pápa 

Szeptember 30-án Ferenc pápa vezeti a „Together” („Együtt”) elnevezésű kezdeményezést, amelyen különböző keresztény felekezetek pátriárkái, püspökei és egyházi vezetői imádkoznak együtt a 18 és 35 év közötti fiatalokkal. Jelen lesznek a Szent Péter-téren a szinódus tagjai is, akik ez után lelkigyakorlaton vesznek részt Rómán kívül – írja a VaticanNews. 

Ferenc pápa körül keleti pátriárkák és protestáns püspökök, ökumenikus képviselők, és testvéri delegációk, régebben és újonnan kreált bíborosok, különböző felekezetű és nemzetiségű fiatalok lesznek, akik együtt fognak imádkozni az október 4-29. között rendezendő szinódus sikeréért. Jelen lesz többek között I. Bertalan pátriárka, III. Teofil pátriárka és Justin Welby anglikán érsek.

Az imavirrasztást szeptember 30-án délután 5 és 7 óra között tartják, amely énekkel és zenével kezdődik. A Szentatya tart nyitóbeszédet, amely után Bertalan pátriárka következik, majd Isten Igéje. 

A közbenjáró imákat egy egyházfő vagy a szinóduson részt vevő testvéri küldött olvassa föl, a Miatyánkot Welby érsek vezeti be. A záró imát és áldást Ferenc pápa mondja a 12 egyházfővel és keresztény vezetővel együtt.

A Szent Péter térre mintegy háromezer, 18 és 35 év közötti fiatalt várnak Európa különböző országaiból. Számukra az egész hétvége imádságos és közösségi programokkal telik Rómában, szeptember 29-e és október elseje között.

A címlapkép forrása: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb