Latorcai Csaba: A magyarság ismét történelmi vizsgát tesz

A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg idegen hatalmak és érdekek előtt – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szombaton a Heves vármegyei Ecséden, ahol felszentelték II. Rákóczi Ferenc emléktábláját és mellszobrát.

Latorcai Csaba köszöntőjében a fejedelem korát a jelennel párhuzamba állítva rámutatott: ezekben a válságokkal terhes időkben a magyarság ismét történelmi vizsgát tesz. Most dől el, milyen jövőt harcol ki magának – tette hozzá.

Szavai szerint a hős elődökhöz hasonlóan a „ma kurucai” is bátran felveszik a kesztyűt, és kiállnak a nemzet értékei és érdekei mellett. Ellenállnak a nagyhatalmi érdekeknek és azoknak a belső erőknek, amelyek politikai, gazdasági, vagy pénzügyi manipulációk mentén egykor Keletnek, most pedig Nyugatnak hajbókolva maréknyi dollárért adnák fel Magyarország önállóságát.

(MTI)

A címlapképen Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mondi II. Rákóczi Ferenc emléktáblájának és mellszobrának avatásán az ecsédi Mindenszentek római katolikus templom mellett 2023. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre