Teherautóba rejtett pokolgép robbant Szomáliában

Teherautóba rejtett pokolgép robbant szombaton Szomália középső részén, Beledweyne városánál, egy katonai ellenőrzőpontnál, a merényletben legkevesebb tíz ember meghalt – közölte a helyi rendőrség.

„Tíz holttestet láttam, katonákat és civileket egyaránt, és több mint egy tucatnyi sebesültet. Biztos, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog” – mondta el Ahmed Aden rendőrtiszt. Beszámolt arról is, hogy a halottak között van öt rendőr is, akik tüzet nyitottak a teherautóra, és megpróbálták megakadályozni, hogy az ellenőrzőpontba csapódjon. A környező épületek és üzletek, és maga az ellenőrző pont is a földdel vált egyenlővé a detonáció következtében – tudatta.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de az Afrika szarván fekvő országban az al-Shabaab iszlamista milicia gyakran követ el pokolgépes merényleteket.

(MTI)

A címlapképen emberek nézik a mogadishui Pearl Beach szálloda robbanás miatt megrongálódott épületét 2023. június 10-én. Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Iratkozzon fel hírlevelünkre