Kiújultak a tüntetések Jerevánban a hegyi-karabahi fejlemények miatt – VIDEÓ

Kiújultak a tüntetések Jerevánban, az örmény fővárosban péntek reggel, a rendőrség a tiltakozások 26 résztvevőjét előállította – közölte az örmény belügyminisztérium.

A tiltakozók több utcát lezártak, de a forgalom a belvárosban zavartalan. Az őrizetbe vettek között van Andranik Tevanján ellenzéki vezető, aki csütörtökön az utcák eltorlaszolására szólította fel a tüntetőket. A pénteki tiltakozásokhoz diákok is csatlakoztak, miután több szakszervezet általános sztrájkot hirdetett.

Jerevánban a Hegyi-Karabah ellen január 19-én indított azerbajdzsáni hadművelet után kezdődtek a tiltakozások, a tüntetők a kormányépület elé vonultak, az ország vezetését és személyesen Nikol Pasinján miniszterelnököt téve felelőssé a fejleményekért.

Január 20-án az azerbajdzsáni védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz békefenntartók közvetítésével tűzszüneti megállapodás jött létre az azeri hadsereg és az ellene harcoló hegyi-karabahi örmény fegyveres alakulatok között. Szeptember 21-én az azerbajdzsáni Yevlax városban találkozó jött létre Baku és a hegyi-karabahi örmény lakosság képviselői között a terület reintegrációjának megvitatására.

A címlapképen örmény rendőrök dulakodnak az Azerbajdzsán által Hegyi-Karabah ellen indított terrorellenes hadművelet miatt tiltakozó tüntetőkkel a kormányzat épületénél az örmény fővárosban, Jerevánban 2023. szeptember 19-én.
MTI/AP/Vahram Bagdaszarján

Iratkozzon fel hírlevelünkre