Győzelemmel kezdte a Konferencia Liga csoportkörét a Ferencváros

A zöld-fehérek hátrányból fordítva 3-1-re győzték le a szerb Cukarickit, aminek köszönhetően rögtön a csoport élére is álltak, ugyanis a másik mérkőzésen 2-2-es döntetlen született.

Papíron a legkönnyebb mérkőzés várt a Fradira az Európa Konferencia Liga csoportkörének nyitányán, a szerb bajnokság tavalyi második helyezettje ugyanis alulról egy kicsit kilóg a többi együttes közül.

Dejan Sztankovics az első hazai mérkőzésére készült a Ferencváros kispadján, ugyanis eddig csak a Magyar Kupában vezette a zöld-fehéreket, ott viszont jól sikerült a bemutatkozás, az FTC 8-0-ra győzött a Nagyecsed otthonában.

A két gárda soha nem találkozott még egymással, a forma alapján is a hazaiak tűntek esélyesebbnek, a Cukarickinek egyelőre nem nagyon megy a bajnokságban, 7 forduló alatt mindössze 12 pontot gyűjtöttek, bár a legutóbbi meccsüket a BL-főtáblás Crvena Zvezda ellen meg tudták nyerni.

A találkozót a magyar bajnok kezdte aktívabban, még egy lesgólig is eljutottak a zöld-fehérek, érvényes találatot először azonban a vendégek szereztek. A 26. percben Djordje Ivanovic lövését nem tudta hárítani Dibusz.

A folytatásban is megmaradt a hazai dominancia, a Fradi a saját kapuja elé szögezte a Cukarickit, aminek a 44. minutumban meg is lett az eredménye. Büntetőhöz jutott a Ferencváros, a megítélt tizenegyest pedig Varga Barnabás magabiztosan értékesítette.

Még a szünet előtt összejött a fordítás, a szerbek nem vették elég komolyan Owusut a tizenhatoson belül, a ghánai csatár pedig nagy erővel lőtte ki a bal felsőt. A második játékrészben sem változott a játék képe, a pontot az i-re végül a csereként beálló Pesic tette fel a 79. percben

A Ferencváros a kezdeti bizonytalanság ellenére magabiztos győzelemmel kezdett a nemzetközi kupában, csak úgy, ahogyan tavaly is, amikor 10 emberrel 3-2-re megverték a török Trabzonsport. Remélhetőleg a folytatás is hasonló lesz a tavalyihoz.

A zöld-fehérek jelenleg vezetik a csoportjukat, ugyanis a másik mérkőzésen hiába szerezte meg kétszer is a vezetést a Fiorentina, a Genk mindkétszer egyenlíteni tudott, így pontosztozkodás lett a vége.

A Fradira komoly feladat vár két hét múlva, a magyar bajnok Firenzébe utazik és a továbbjutás szempontjából egy nagyon fontos mérkőzést játszik majd.

A címlapképen a győztes ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Cukaricki mérkőzés végén a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.  Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre