Ars Sacra Fesztivál Miskolcon

A Miskolci Ars Sacra Fesztivál keretében, az Éltető Lélek Alapítvány kezdeményezésére – széles körű összefogással – magas színvonalú rendezvénysorozatot hoztak létre. Céljuk a keresztény értékek gyarapítása és terjesztése a művészetek segítségével. A fesztivál fő üzenete a béke, amely társadalmi és lelki közösség által valósulhat csak meg.

Az alapítvány 17 civil szervezettel, egyházi felekezetel, intézményel, iskolával, valamint elismert miskolci művészekkel és áldozatkész magánszemélyekkel karöltve szervezte meg a Miskolci Ars Sacra fesztivált 2023. szeptember 16-24. között.

A rendezvénysorozat zarándoklattal indul pénteken. Négy túraútvonalon, a város több mint 40 templomát járják be a csoportok. Felsőhámor, Miskolctapolca, Martinkertváros, Selyemrét a négy kiindulópont.

Az ünnepélyes nyitógálát a Művészetek Házában, a zárógálát pedig a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban tartják.

A zene, az irodalom, a képzőművészet és a filmművészet is képviselteti magát a fesztiválon. Az ingyenes események városszerte folynak majd. A nyitott templomok sorozatban az emblematikus szakrális épületekben tartanak koncerteket.

Nagy várakozás előzi meg az „Isten a szeretet” címet viselő versmondó verseny döntőjét és gáláját szeptember 23-án szombaton a Városháza Dísztermében, ahol olyan nívós előadók lesznek jelen, mint Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész, Zsuffa Tünde író, vagy Dragonits Márta, az Ars Sacra Alapítvány kuratóriumi elnöke. Ugyancsak szombaton „Ez a te napod” címmel tanúságtételekkel, egyházi együttesek fellépésével és számos más vonzó programmal a II. János Pál pápa térre várják a közönséget. Ezen a napon és helyszínen a The Sign könnyűzenei együttes is színpadra lép 17:00-tól.

Czinke Máté 

A címlapképen a The Sign zenekar a Katakombában. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre