Szirtes Dávid koncert a Katakomba Pengető színpadán

Szirtes Dávidot 2022-ben a TV2 nagysikerű Sztárban Sztár Leszek című műsorából ismerhette meg az ország. Most a Katakomba Pengető színpadán ad akusztikus élő koncertet szeptember 22-én este nyolc órától. A belépés ingyenes.

A fiatal gitáros-énekes az átváltozó show után, 2023 elején jelentette meg az első dalát “Az igazi történeted” címmel. A bemutatkozó dal közel 500 nevezett alkotás közül bejutott a Duna csatorna A Dal című dalválasztó műsorának top 40-es mezőnyébe. A show után a dalt számos vidéki rádió és az országos Petőfi rádió is kiemelt játszására tűzte, hetekig szerepelt a Petőfi rádió slágerlistájának élmezőnyében. A szerzeményhez készült videoklipet a keresztény könnyűzenét támogató Szikra-díj a Legjobb videóklip kategóriában a shortlistesei közé választotta.

Dávid az év nyarán duettként, Dankó Tündével közösen készítette el “Végső gondolat” című dalát, mellyel, mint versfeldolgozás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt tisztelegnek. A dalhoz készült klip néhány hét alatt az emlékév egyik legsikeresebb kisfilmje lett a legnagyobb videómegosztón, míg a dal több mint ezer nevezett pályamű között Pepsi Space díjat nyert.

A duettet követően, szintén még idén nyáron jelent meg Dávid második szóló dala “Olyan akarok lenni” címmel. A fiatal tehetség jelenleg első nagylemezén dolgozik, melyet a tervek szerint 2024 tavaszán tervez megjelentetni, de az album munkálatai mellett 2023-ban is több meglepetéssel készül még.

A koncertről további információkat a Katakomba – Pengető Színpad (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 10.) Facebook eseményénél találtok. Koncert helyszín: Katakomba – Pengető színpad 

Czinke Máté 

Iratkozzon fel hírlevelünkre