Össztűz Trumpra. Nevek és guruló dollár-százezrek

Mindannyian az szeretnék elérni, hogy Trump neve még csak ne is szerepelhessen a jövő évi republikánus előválasztási kampány listáján. A “mások”, különböző demokrata mega-donorok által pénzelt „demokrácia védő” alapítványok és NGO-k.

Ez a történet akkor kezdődött, amikor lezajlott a korábbi elnökválasztás amelyet a legkülönbözőbb eszközökkel elcsaltak, hogy Trump elnök ne maradhasson a hatalomban. 2021 január hatodikán a feldühödött tömeg betört a Capitolium épületébe (sokak szerint ez egy titkosszolgálatok által megszervezett akció volt) és ezt azóta is Trump nyakába szeretnék varrni, azzal, hogy ő „tüzelte fel” a szimpatizánsait, különösen, hogy a csata során öt ember az életét vesztette. (A „feltüzelés” kapcsán zárójelben jegyezzük meg, hogy a választások előtt a demokrata külügyminiszter John Kerry azt nyilatkozta, hogy „polgárháború lesz ha Trumpot újraválasztják.”)

Mivel azonban Trumpot nem vádolták meg felkelésre vagy lázadásra való felbujtással a zavargásról szóló vádiratban, a politikai ellenfelei másképpen próbálkoznak. A Free Speech For People demokrata párti csoport leveleket küldött a kulcsfontosságú államok külügyminisztereinek, hogy a volt elnököt zárják ki a republikánus elnökjelöltek szavazásából mert – úgymond – megsértette a 3. alkotmánykiegészítés módosításának 14. szakaszát. Ez azokra vonatkozik akik hivatali esküt tettek az alkotmány betartására, majd „felkelésben vagy lázadásban vettek részt, vagy segítséget vagy vigaszt nyújtottak az alkotmány ellenségeinek”,

A felszólításait a Free Speech For People előbb Nevada, Oregon, Kalifornia, Massachusetts, Colorado, Michiganben, New York, Észak-Karolina, Georgia és Pennsylvania államoknak küldte el, majd a napokban ugyanerre kérte New Hampshire, Új-Mexikó, Florida és Ohio államtitkárait, valamint Wisconsin választási bizottságának tagjait. A „demokráciáért harcoló” csoportot évente több alapítvány is támogatja, ezek listája itt tekinthető meg. Őket valószínűleg nem érdekli az, amit Hans von Spakovsky, a Választási Törvény Reform Kezdeményezés vezetője és a The Heritage Foundation vezető jogi munkatársa mondott a Daily Caller News Foundationnek, nevezetesen, hogy a 3. módosítás 14-as cikkelye már jogilag rég nem hatályos, mert azt a Kongresszus egy 1898-as amnesztiatörvénnyel megszüntette.

Joe Biden, a demokraták és a Never Trumperek halálra rémülnek, mert azt látják, hogy a közvélemény-kutatások Trump elnök győzelmét mutatják az általános választásokon

– mondta Trump kampányszóvivője, Steven Cheung a DCNF-nek.

Azok az emberek, akik ezt az abszurd összeesküvés-elméletet és Trump elnök elleni politikai támadást folytatják, a felismerhetetlenségig feszítik a törvényt, hasonlóan a New York-i, georgiai és washingtoni politikai ügyészekhez. Ennek az erőfeszítésnek nincs jogalapja, kivéve azok zavarodott elméjében, akik erőltetik.

A „halálra rémülés” oka, hogy a RealClearPolitics (RCP) 2024-es országos republikánus előválasztásról az augusztus 17. és augusztus 29. között végzett közvélemény-kutatások azt jelezták, hogy a volt elnök több mint 40 ponttal vezeti a zsúfolt mezőnyt, őt követi Ron DeSantis floridai kormányzó 13,5%-kal, Vivek Ramaswamy konzervatív üzletember 7,3%-kal és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet 4,9%-kal. Mike Pence volt alelnök, Chris Christie volt New Jersey-i kormányzó és Tim Scott dél-karolinai szenátor 4,6%, 2,5% és 2,4% -ot kapott, a többiek kevesebb mint 1% -ot.

Persze, nem a Free Speech for People (FSP) az egyedüli NGO amely a fenti – jogilag már nem érvényes paragrafusra hivatkozva – harcba szállt Trump ellen. Ilyen a Soros alapítványának pénzéből támogatott washingtoni Citizens for Responsibility and Ethics ( ízlelgessük a nevet… – a szerző) amely az elmúlt héten, szeptember 6-án, szintén arra kérte Colorado állam vezetőit, hogy majd távolítsák el Trump nevét a szavazólistákról. Az egészben az a legaranyosabb, hogy az FSP „pártfüggetlen szervezetként” mutatja be magát…

Ugyanezt tette a Mi Familia Vota amely minden államba elküldte levelét, hivatkozva ugyanarra az abszurd és jogilag már nem érvényes alkotmánymódosításra. Persze nekik is vannak bőven liberális, nonprofit támogatóik: Ilyenek a demokratákhoz kötődő tanácsadó cég, az Arabella Advisors hálózatában lévő, New Venture Fund, a Sixteen Thirty Fund és a Hopewell Fund. A New Venture Fund 2020-ban 275, majd 2021-ben 290 ezer dollárt pumpált beléjük míg a Sixteen Thirty Fund 2021-ben 130 ezer dollárt utalt át a szervezetnek.

A Hopewell Alap 2021-ben 50,- 2020-ben 40 ezer dollárral támogatta őket. Az Arabella Advisors nonprofit szervezettől származó pénzeszközöket papír szerint “polgári jogokra, társadalmi cselekvésre, érdekképviseletre” vagy környezetvédelmi programokra fordították. A fentiek alapján egyáltalán nem meglepő, hogy az Arabella Advisors alapítója és ügyvezető igazgatója Eric Kessler, korábban a Clinton-adminisztráció tisztviselője volt.

Az is pikáns, hogy a Mi Familia Vota vezérigazgatója, Hector Sanchez Barba, aki egyben a Planned Parenthood Global elnöke is, aki 2020-ban Trump elnökről azt mondta, hogy ő “a legnagyobb fenyegetés közösségünkre és demokráciánkra.”

Rá persze mindenképpen veszélyes lehetne egy újabb Trump-éra, mert korábban a Center for Medical Progress elkezdett kiadni egy sor titkos videót, amelyek bemutatták a Planned Parenthood szerepét az abortált csecsemők magzati szöveteinek eladásában – bár ez a szövetségi törvény tiltja. De úgy tűnik, hogy azt a botrányt megúszták.
A Trumpot támadók ügyében a teljes igazságot azonban azért is nagyon nehéz kideríteni, mert ugyan az adóbevallásokból sok minden kideríthető, de a nonprofit szervezetek jótékonysági szervezetként vagy szociális jóléti szervezetként működnek, amelyek az adományozóikat nem hozzák nyilvánosságra. Így könnyedén elfedhetik azoknak a pénzeszsákoknak a személyazonosságát, akiknek guruló dollárjait különféle baloldali ügyekre fordítják.

Ezúton is gratulálunk a demokrácia őreinek és felszentelt támogatóinak. Szépen ki van ez találva.

A címlapképen Donald Trump republikánus elnök beszédet mond kampánystábjának a Virginia állambeli Arlingtonban az amerikai elnök-, valamint képviselõházi és részleges szenátusi választások napján, 2020. november 3-án.
MTI/AP/Alex Brandon

Iratkozzon fel hírlevelünkre