Bort iszik, vizet prédikál – Szolgálati autóval érkezett az autómentes hétvégére Karácsony Gergely

Karácsony Gergely végig autózta az autómentes hétvégét, miután az elmúlt napokban még a tömegközlekedés mellett érvelt. Ráadásul autóval sem sikerült betartani a közlekedési szabályokat, sofőrje többször is tilosban állt meg . 

Az autómentes hétvége pénteki sajtótájékoztatóján a főpolgármester úgy fogalmazott:

A mobilitási hét nem csak egy egyszerű autómentes nap, hanem a város tereinek bemutatása úgy, hogy hogyan lehet jól élni ebben a városban

– mondta, majd utána kivétel nélkül autóval ment az autómentes napon. A közösségi média oldalain több tömegközlekedést éltető bejegyzést tett közzé, ezért is furcsa, hogy pont ő autóval ment ezekre a rendezvényekre. Ráadásul a sofőrje több szabálytalanságot is elkövetett, egyes beszámolók szerint a biciklisávon állt meg a Lánchíd Fesztiválon.

Karácsony Gergelyt meg is kérdezték az esetről Zuglóban az autómentes hétvége egyik programján, amit ő csak annyival indokolt, hogy innen még egy újabb rendezvényre kell mennie, ezért kell autóba ülnie. A Bors munkatársai azonban kiszúrták, hogy igazából a főpolgármester nem ment újabb rendezvényre, hanem egyenesen hazavitette magát – majd a sofőrje a járdán parkolt le.

A címlapképen Karácsony Gergely fõpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre