Nagy Erzsébet baloldali politikai aktivistaként csatlakozott a Migration Aid-től kezdve, az LMBT-n át a SzázSzó találkozóig mindenhez

A volt tanár Nagy Erzsébet (PDSZ) egyáltalán nem csak pedagógus ügyekben aktív a politikában: az elmúlt években szinte minden kormányellenes akcióban részt vállalt. A migrációpárti Migration Aid-hez is csatlakozott, kiállt a freeSzFE mozgalom, a Soros-szervezetek és az LMBT mellett is, de ott volt a napokban a SzázSzó nevű baloldali kormányellenes politikai találkozón is. Úgy látszik, neki csak a kormány támadása a fontos, és ehhez egyik eszköze a pedagógusok uszítása. Inkább tekinthető baloldali politikai aktivistának, mint érdekvédőnek.

A PDSZ hangadójáról korábbi cikkünkben írtuk meg, hogy úgy nyilatkozik folyamatosan a gyakorló tanárok nevében, hogy valójában már évek óta nem tanít, korábbi munkahelyein pedig pályatársai szerint is folyamatosan feszültséget szított, pereskedett. Ráadásul az Orbán-kormány kritikusaként a kormány által bevezetett kedvezményt vette igénybe a nyugdíjba vonulásánál.

Már évek óta nem tanít a PDSZ-es Nagy Erzsébet

A Migration Aid a 2015-ös bevándorlási hullám kirobbanása óta az egyik legaktívabb migrációpárti szervezet. Egy migránsoknak szóló kézikönyvben is ők szerepeltek magyarországi segítségként.

2018-ban került napvilágra több hangfelvétel, amelyben a szervezet vezetője elismerte, hogy a Migration Aid akciói valójában Soros György magyarországi befolyásának erősítését szolgálják hazánkban.

A vezető akkor azt is elárulta, hogy a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsen a menekültekről. De Sorosék irodájában működtették az adománygyűjtő pontjukat is.

Nagy Erzsébet a HírTV -nek nyilatkozik a Migration Aid önkénteseként. Forrás: HírTV

Nagy Erzsébet már 2015-ben csatlakozott a Migration Aid pécsi csoportjához. Sőt, a sajtóban is ő nyilatkozott a migrációpárti Soros-szervezet nevében. Nagy Erzsébet akkor a hatóságok együttműködését kérte a migránsok segítésében. Pécsi központjuk pedig épp az MSZP helyi irodájában volt. Migránsfalvak létrehozása, illegális bevándorlók elszállásolása üresen álló iskolákban és óvodákban – egyebek mellett ilyen és ehhez hasonló migránspárti tervekkel állt elő a szervezet.

De nem csak a migráció kapcsán volt aktív Nagy Erzsébet az aktuálpolitikában. Ha végignézzük nyilvános Facebook profilképeit, szinte minden kormányellenes akcióhoz rögtön csatlakozott.

Támogatta a kormányellenes freeSzFE mozgalmat:

Csatlakozott a tiltakozókhoz az MTA kutatói hálózat átalakítása kapcsán:

Kiállt a külföldről támogatott NGO-k, elsősorban Soros-szervezetek mellett:

Az Index-hisztiben is részt vett:

Egy másik Soros-szervezet, a Város Mindenkié csoport ún. Lakásmenet tiltakozására is buzdított:

És természetesen nyíltan kiállt a szivárványos gender ideológia és az LMBT mellett is:

A fentiekből is látható, hogy a volt pedagógus a függetlenség látszatára sem ügyel. Nagy Erzsébet a baloldali média számára univerzális riportalany,

hiszen minden aktiálpolitikai kérdésben kritika és fenntartás nélkül a baloldal és a Soros-szervezetek álláspontját képviseli.

Megnyilvánulásaiban semmilyen kiegyensúlyozottság nincs, válogatás nélkül, csak és kizárólag a kormányzati álláspont támadása a lényeges neki, minden területen.

Nagy büszkén posztolt szeptember elején a SzázSzó nevű baloldali politikai találkozóról is, ahol Márki-Zay Péter, Kuncze Gábor, Mesterházy Attila, Oszkó Péter, Somogyi Zoltán, Nyakó István, Komáromi Zoltán, Ligeti Miklós, Lukácsi Katalin és még számtalan ellenzéki politikus, aktivista, üzletember és művész mellett ő is részt vett. A találkozó a baloldal egykori Szárszói Találkozóit kívánta folytatni, ahol Farkasházy Tivadar nyaralójának kertjében évtizedeken át évről-évre összegyűltek a baloldal „nagyágyúi”. Ebben a baloldali közegben Nagy Erzsébet is láthatóan otthonosan mozog. „Minden rendszer megbukik egyszer” – áll az esemény Nagy Erzsébet által is posztolt logójában.

Nagy Erzsébet szinte minden baloldali akció mellett nyilvánosan kiáll évek óta, és közben „politikafüggetlen”, „szakmai” vezetőként mutatja be magát, amikor a pedagógusok ügyében tárgyal. Megszólalásai nemcsak azért nem hitelesek, mert évek óta nem is tanít, hanem azért sem, mert láthatólag nem képes objektíven kiállni a pedagógusok érdekeiért, hanem szélsőségesen elfogult a kormány ellen. Nagy nem tárgyal, hanem támad. Neki a PDSZ nem cél, hanem csak egy eszköz a kormány támadására. Így nem csoda, hogy egykori pályatársait, diákokat, szülőket is arra biztatta, vegyenek részt a baloldali politikai aktivisták által szervezett és rendre erőszakba torkolló tüntetéseken.

Nagy Erzsébet tehát se nem gyakorló tanár, se nem érdekvédő: ő egy radikális baloldali aktivista, aki a pedagógusokra hivatkozva akar magának média nyilvánosságot szerezni a kormány támadásához.

Címlapkép: Nagy Erzsébet aktivista. Fotó: MTI/Lendvai Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre