Veres András időkapszulát helyezett el a győri püspöki palota felújított parkettája alatt

Egy üveg püspöki bort és egy időkapszulát helyezett Veres András megyéspüspök a győri püspöki palota megújult parkettája alá.  Az esemény apropója, hogy itt rendezték meg idén a Workcamp Parquet rendezvényét, a parkettázók világtalálkozóját. A világ minden tájáról érkezett szakemberek a Boldog Apor Vilmos-emlékszobát, valamint az azt körülvevő szalonok parkettáját restaurálták hagyományos munkamódszerekkel.

Veres András püspök örömét fejezte ki, hogy a második világháború által okozott sérülések utolsó részét sikerült helyreállítani. Abban a reményben helyezte el az időkapszulát, hogy többé nem fog ilyen szörnyűség történni. Levele és püspöki érme mellett a Workcamp Parquet üzenete és egy közös fotó is bekerült a kapszulába.

Molnár Zoltán, a Workcamp Parquet magyarországi nagykövete a gyönyörű környezetet és a kiemelkedő vendégszeretetet emelte ki az Egyházzal való első projektjük tapasztalataként, amely egyediségét az adta, hogy a felület kézzel kaparva készült és mindent az eredeti állapot szerint állítottak vissza. Az időkapszula elhelyezése után kulturális ünnepségre és jó hangulatú vendégségre invitálták az egyházmegye szakembereit.

Az est folyamán Veres András püspök köszönetet mondott a csapat szorgalmas és áldozatos munkájáért. Megígérte, hogy mindig hálával fog végigsétálni a parkettán, és arra buzdította a Workcamp Parquet tagjait, hogy nyugodt szívvel térjenek vissza, csodálják meg, amit alkottak, bármikor, amikor újra Magyarországon járnak. Isten áldását kérte a Workcamp Parquet csapatára, akik számára egy ajánlólevelet is átnyújtott.

Molnár Zoltán köszönetet mondott a püspökségnek, Reisner Ferenc helynöknek, a szponzoroknak, valamint az egész csapatnak, akikkel együtt dolgozott a projekten. A két éve hátán viselt szimbolikus csomagot szeretettel „adta át” Emilionak, ugyanis a jövő évi találkozójuknak Spanyolország ad otthont.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye 

Iratkozzon fel hírlevelünkre