Orbán Balázs: Brüsszelben változást kell elérni

Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson – hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója a Somogy vármegyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvényének helyet adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak.

Orbán Balázs kijelentette: Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik.
A megoldást az jelenti, hogy az európai parlamenti választásokon mindenhol Európában – erre van is esély – a jobboldali pártok erősödnek. Hozzátette: Magyarországon is a jobboldali erők, a Fidesz-KDNP képviselőinek kellene bizalmat kapniuk, akkor tudnánk az Európai Unióban, Brüsszelben változásokat elérni.

Ez lesz a legnagyobb kérdés a mai kötcsei találkozón

– mondta Orbán Balázs a rendezvényről, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette, a legfontosabb, hogy a közvélemény-kutatások szerint minden jelentős uniós országban a jobboldal erősödik.

Azt gondoljuk, hogy az úgynevezett jobbközépnek nem a baloldallal kell együttműködnie, mert látjuk, hogy ez milyen eredménnyel jár, az elmúlt öt évben Európa sajnos lejtmenetre került

– jegyezte meg.

Kötcse, 2023. szeptember 9.
A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkezõ Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy-kúriánál 2023. szeptember 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Az uniós választásokról hangsúlyozta, a jobboldalnak és a jobbközének együtt kell működnie, az később dől el, hogy ehhez a Fidesz-KDNP-nek melyik pártcsaládba kell kerülnie. Újságírói kérdésre, miszerint Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnökben találja-e meg a szövetségest a Fidesz, azt válaszolta: azokban találják meg a szövetségeseiket, akik nemzetek Európájában gondolkodnak.

Mi nem egy birodalmi Európát szeretnénk, hanem nemzetek Európáját

– húzta alá. Arra a kérdésre, hogy miért nem hívatták be az orosz nagykövetet azért, mert egy orosz tankönyv az 1956-os forradalom résztvevőit fasisztának nevezte, azt mondta: 1956 hőseivel kapcsolatban egységes álláspont, hogy a magyar nemzet legfontosabb és kitüntetett szereplői, akik minden megbecsülést megérdemelnek. Ezt elvárjuk minden országtól – közölte. A kötcsei találkozót 2004 óta rendezik meg, az idei piknik mottója “Ahol a haza, ott a szabadság”.

Orbán Viktor megérkezett a kötcsei polgári piknikre

„Újra itt” – írta a Facebook-oldalán megosztott kép mellé Orbán Viktor, aki megérkezett a ma rendezendő kötcsei polgári piknik helyszínére.

 

 

A címlapképen Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy-kúriánál 2023. szeptember 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre