Orbán Viktort dícsérik a New York Times hasábjain

Orbán Viktorról kéne példát vennie a Republikus Pártnak egyes szakpolitikai területeken – olvasható a The New York Times nevű amerikai napilapban.  A cikk szerzője, Talmon Joseph Smith szerint sokaknak ez adhatná vissza az amerikai álmot, mert a fiatalok és sok más amerikai számára az amerikai álom jelenleg halottnak tűnik.

Tucker Carlsonnal és néhány más konzervatív politikussal összhangban Gabe Guidarini republikánus szakértő is úgy véli, hogy a Republikánus Pártnak Orbán Viktortól kellene példát vennie egyes szakpolitikai területeken

– olvasható a napilapban. A cikk a Republikánus Párt aktuális helyzetével és változásának lehetséges irányaival foglalkozik, megemlítve azon egyre markánsabb republikánus véleményt, hogy a gazdasági egyenlőtlenségek és a társadalmi mobilitás hiánya igenis probléma az Egyesült Államokban, amelyet a családok középosztálybeli helyzetének visszaállításával lehetne megoldani. 

A The New York Times szerint republikánus körökben a magyar miniszterelnök és kormánya szakpolitikái közül a családpolitikai újítások különösen figyelemreméltók, amelyeknek célja a családalapítás és gyermekvállalás növelése, a tisztességes élet megkönnyítése a dolgozó vagy középosztálybeli adófizetőknek.

Hozzáteszik, a republikánusok által várt amerikai gazdasági és társadalmi változásokhoz, a szövetségi kormányzati költekezések terén és az adópolitika terén is változtatásokra lehet szükség. Majd mint kifejti, konszenzus hiányában Donald Trump korábbi republikánus elnök idejének gazdaságpolitikáját várják vissza, amikor a munkanélküliség, az infláció és a jelzáloghitel-kamatlábak is alacsonyak voltak.

 

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre